Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Kafejnīcā „Taka” - „Martas Asinis”, „Aizmirstie” un Lafidki

EasyGet.lv, 22.02.2012. 14:14

Projekts „Aizmirstie" un grupa „Martas Asinis" piektdien, 24. februārī, aicina uz muzikālu vakaru kafejnīcā „Taka", informē kafejnīcas pārstāve Līga Stibe. Dienu vēlāk audiovizuālu performanci sniegs abstraktās elektronikas un noise mūzikas dīdžejs no Francijas – Lafidki.
Kafejnīcā „Taka” - „Martas Asinis”, „Aizmirstie” un Lafidki

Projektā „Aizmirstie" ģitāru spēlē un dzied Daniels Groza. Koncertā mūziķim pievienosies arī viņa draugi - izpildītāji, kas spēlēs elektrisko ģitāru, vijoli un perkusijas. Savu mūziku Daniels raksturo kā noskaņu mūziku, indie. Dziesmas tiekot rakstītas kā tīša atkāpe no skaļās ikdienas. Projektam „Aizmirstie" raksturīga tāda spēles maniere itin kā mūziķi spēlētu paši sev, savā istabā, vienatnē, nevis koncerta vajadzībām un izpatīkot publikas gaumei.

Grupa „Martas Asinis" sevi pieskaita indie, teen pop un new wave mūzikas virzieniem. Par sevi grupa stāsta tā: „Daudzi izteica minējumus, ka „Martas Asinis" nopietni degradēs latviešu mūziku. Tā arī notika. Jau 2009.gada decembrī internetā sākās parakstu vākšana par grupas likvidēšanu. Vēlāk noskaidrojās, ka „Martas Asinis" nemaz nav grupa. Tā ir naudas atmazgāšanas programma. Daļai grupas dalībnieku tika dzēsti profili, un Martas Asinis pieteica māksātnespēju." Grupas dalībnieku bagātā fantāzija izpaužas tās dziesmu tekstos.

Muzikālais vakars sāksies ap plkst. 20:00. Ieeja - bez maksas.

Lafidki jeb īstajā vārdā Saphy Vong ir skaņu un vizuālās performances mākslinieks. Savā īpašajā skanējumā mūziķis apvieno abstrakto elektroniku un noise mūziku, izmantojot dažādus vairāku slāņu ritmus. Lafidki nāk no Parīzes, taču viņa saknes meklējamas Kambodžā. Mūziķis ļoti aktīvi uzstājas ārpus Francijas, šogad vien jau pagūstot paviesoties gan Nīderlandē, gan Šveicē, Itālijā un Vācijā. Lafidki vada savu ierakstu leblu „Steak au zoo", kā arī rīko eksperimentālās un noise mūzikas koncertus. Katra Lafidki uzstāšanās ir kā eksperiments, kas sevī ietver spontanitāti, improvizāciju un reakciju uz klausītāju noskaņojumu. Viņa uzstāšanos kafejnīcā „Taka" būs iespēja baudīt šo sestdien, 25.februārī.

Kafejnīca „Taka" atrodas Miera ielā 10, Rīgā. „Taka" apmeklētājiem piedāvā ar mīlestību gatavotas uzkodas, gardus ēdienus, mājas vīnu, labu mūziku, mieru un prieku visa mūža garumā.

Foto: Lafidki. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV