Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Izskanēs vērienīgie jauniešu kora Kamēr... koncerti "Mēness dziesmas"

EasyGet.lv, 23.02.2012. 11:34 | komentāri (2)

Jau šajā sestdienā un svētdienā, 25. un 26. februārī, koncertos Latvijas Universitātes Lielajā aulā izskanēs jaunākā jauniešu kora Kamēr... programma "Mēness dziesmas", informē kora direktore Kristīne Zvirbule.
Izskanēs vērienīgie jauniešu kora Kamēr... koncerti "Mēness dziesmas"

"Tas būs pārsteigumiem pilns koncerts, jo kā jau ierasts Kamēr... projektos, mēs vēlamies saviem klausītājiem piedāvāt jaunas un iepriekš nedzirdētas lietas un tajā pašā laikā arī izaicināt sevi jauniem pārbaudījumiem kā skatuviskā, tā arī muzikālā ziņā", saka diriģents Māris Sirmais, koncerta "Mēness dziesmas" un jauniešu kora Kamēr... mākslinieciskais vadītājs.

Koncerts būs ļoti piesātināts ar dažāda laika un rakstura mūziku.

Pirmajā daļā Latvijā pirmo reizi izskanēs Karla Orfa viencēliena opera Der Mond, kuru koris atskaņos kopā ar valsts kamerorķestri Sinfonietta Rīga un solistiem Armandu Siliņu (Pēteris) un Jāni Kurševu (teicējs). Galvenās – puišu - lomas šajā operā atveidos kora Kamēr... dziedātāji – Andrejs Stupins, Tomas Icikzonas, Ansis Bētiņš un Imants Auziņš. Iestudējumā piedalīsies arī Rīgas doma Kora skolas audzēkņi. Operu uz īpaši šiem koncertiem LU aulā uzbūvētas skatuves iestudē režisors Juris Pakalniņš kopā ar horeogrāfi Ilzi Zīriņu un tērpu mākslinieci Elitu Patmalnieci. Skatuves uzbūvi koordinē Ģirts Mucenieks, bet par skaņu un gaismu rūpēsies kompānija ProSound.

Otrajā daļā koris atskaņos latviešu komponistu mūziku, un šoreiz desmit skaņraži radījuši darbu veltītu korim Kamēr... par mēness tēmu.

Komponistu vidū gan pazīstami, gan mazāk pazīstami vārdi – Raimonds Pauls, Līga Celma, Andris Sējāns, Juris Karlsons, Rihards Zaļupe, Ēriks Ešenvalds, Kaspars Zemītis, Raimonds Tiguls, Arturs Maskats un Evija Skuķe. Katrs autors savā kompozīcijā atklāj īpašo sev raksturīgo muzikālo rokrakstu un pārdomas par nakti un mēnesi, veidojot koncerta otro daļu pārsteigumiem un jaunatklājumiem pilnu.

Mēness dziesmu mākslinieciskais vadītājs Māris Sirmais, režisors Juris Pakalniņš, mākslinieks Ilmārs Blumbergs, horeogrāfe Ilze Zīriņa un tērpu māksliniece Elita Patmalniece.

Abo koncertu sākums plkst 17:00. Biļetes uz koncertiem nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Foto: Koris Kamēr.... Foto (c) Ansis Starks

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV