Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Sākusies biļešu tirdzniecība uz „Vislatvijas Dziesminieku Saietu 2012"

EasyGet.lv, 23.02.2012. 12:57

Februāris ir pusceļš nebeidzamajā aplī no Jaunpiebalgas uz Jaunpiebalgu, šoreiz jau trešajā riņķojumā no viena Vislatvijas Dziesminieku Saieta līdz nākamajam. Šai pusceļā, kas vienlaikus ir arī jauna darba cēliena sākums, no šīs nedēļas var iegādāties biļetes uz „Vislatvijas Dziesminieku Saietu 2012", vēsta saieta organizatoru pārstāve Ilze Zveja.
Sākusies biļešu tirdzniecība uz „Vislatvijas Dziesminieku Saietu 2012"

„Trešo gadu kopā ar domubiedriem mēģinu pulcēt cilvēkus šajā fantastiskajā vietā, ko sauc par Lielkrūzēm, vietā, kur izdziedāt savu dvēseli cauri dienai, naktij, dienai, naktij un atkal dienai, un tā līdz nākamam gadam. Varbūt sākumā biju skeptiskāk noskaņots, bet vienā mirklī sajutu, ka Ulda ideja mani uzrunā. Šķita, ka šis pasākums būs un tagad noteikti arī ir kā dvēseles veldzējums," saieta rīkošanas nianses emocionāli atklāj tā direktors Edmunds Skuķis.

Vislatvijas Dziesminieku Saiets 2012 notiks no 10. līdz 12. augustam nemainīgi Jaunpiebalgas ekosaimniecībā Lielkrūzes.

„Es varu izstāstīt savas sajūtas par to, kā smaržo siens, bet nevaru izstāstīt, kā tas ir patiesībā. Man pietrūkst vārdu, lai raksturotu emocijas, kas rodas, kad pilnmēness naktī ugunsskulptūru fonā skan dziesmas. Šīs sajūtas, kuru raksturošanai trūkst vārdu, ir patiesais iemesls, kāpēc gribu aicināt ikvienu braukt un klausīties, piedalīties un sajust pašam to, kāpēc kāds cits jūt nepieciešamību spēlēt ģitāru, rakstīt dzejoļus, radīt un dalīties ar to," stāstot par augustā gaidāmo notikumu, atzīst saieta režisors Imants Kulinskis.

Dziesminieks saieta idejas autors Uldis Kākulis piebilst, ka šis ir pasākums, kas palīdz latviešiem atgūt pašapziņu un palīdz Latvijai kļūt latviskākai.

„Pašiem dziesminiekiem Vislatvijas Dziesminieku saiets ir svētki, gadskārtējā tikšanās reize, kurā izdziedāt to, kas gada laikā sakrāts, apmainīties domām un dalīties pieredzē," stāsta dziesminieku koordinatore Inese Sērdiene. Kā ierasts saietā varēs dzirdēt dažādu paaudžu dziesminiekus, būs mūzikas, dzejas un citu radošo izpausmju darbnīcas. Skaņu un vārdu nogurdinātiem vienmēr būs iespēja doties pastaigās un iepazīt apkārtnes dabu.

"Šogad gribam mudināt daudz aktīvāk un drošāk iesaistīties saieta norisēs jaunajos talantus, tāpēc pavisam drīz tiks izsludināts konkurss jaunajiem dziesminiekiem. Balva – iespēja muzicēt uz saieta skatuves, ziņo Vislatvijas Dziesminieku Saieta 2012 organizatori.

Biļetes uz Vislatvijas Dziesminieku Saietu 2012 pieejamas visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv. Festivāla biļetes cena ir 7 lati, vienas dienas biļetes cena – 4 lati. Bērniem līdz 12 gadiem kopā ar vecākiem ieeja saietā bez maksas.

Vislatvijas Dziesminieku Saietu organizē Latvijas Mūzikas Atbalsta fonds (LMAF). Tā darbības mērķi ir Latvijas mūsdienu mūzikas, mūzikas industrijas, kultūras vadības procesu un ar tiem saistītās sociālās vides attīstīšana un sakārtošana atbilstoši Latvijas specifikai un pasaules labākajai praksei. Janvāra beigās aizsākās LMAF rosināta atbalsta akcija, lai vāktu ziedojumus medikamentu iegādei un ārstēšanās kursa turpināšanai dziesminiekam Valdim Atālam; šovakar, 23. februārī, pulksten 20 klubā "Nabaklab", piedaloties LMAF, notiks leģendārā mūziķa Andra Černova atbalsta koncerts "Maigā eitanāzija". Ziedot abu mūziķu atbalstam var ar pārskaitījumu Latvijas Mūzikas atbalsta fondam – konta Nr. LV95LHZB2300194329001, kā arī atbalsta pasākumu laikā skaidrā naudā.

Sekojiet informācijai par dziesminieku aktivitātēm un Vislatvijas Dziesminieku Saietu 2012 arī mājaslapā www.saiets.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV