Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Festivālā "RTU Skan!" – pūtēju orķestra "SPO" koncerts

EasyGet.lv, 24.02.2012. 11:58

Sestdien, 3. martā, plkst. 18 Rīgas Tehniskās universitātes Lielajā aulā notiks RTU Studentu pūtēju orķestra «SPO» koncerts, veltīts kolektīva dibinātājam un ilggadējam orķestra mākslinieciskajam vadītājam Hermanim Eglītim, informē RTU Starptautisko un sabiedrisko attiecību departamenta projektu vadītāja Elīna Kļaviņa.

Koncertā skanēs populāru ārzemju mūzikas autoru skaņdarbi, tautas dziesmu apdares pūtēju orķestrim, kā arī dažādu žanru mūzikas pārlikumi. Programmā iekļauti arī H. Eglīša skaņdarbu aranžējumi pūtēju orķestrim, maestro laikabiedra Gunāra Ordelovska skaņdarbs, kā arī skaņdarbs no pēdējo Baltijas valstu Studentu Dziesmu svētku repertuāra, šādi simbolizējot H. Eglīša ieguldījumu šajos svētkos.

«Hermanis Eglītis bija daudzšķautņaina personība ar izcilām organizatora spējām. Kā «SPO» dibinātājs un vadītājs viņš orķestrim iedeva pareizo virzienu un pacēla skanējuma latiņu. Orķestra dalībnieki vienmēr bija drošībā, ja blakus bija Eglītis, jo viņš atrada īsto brīdi, kad kādu pieturēt aiz rokas. Domājot par ieguldījumu profesionālajā jomā, tieši viņš palīdzēja attīstīties jaunajai pūtēju orķestru diriģentu paaudzei, arī vēlākiem «SPO» mākslinieciskajiem vadītājiem Jānim Puriņam un Mārim Martinsonam,» uzsver viens no «SPO» pirmā sastāva dalībniekiem Imants Krusts.

Koncertu papildinās orķestra deju grupa Gitas Ūdres vadībā, bijušie kolektīva dalībnieki – Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķi Viesturs Vārdaunis un Artūrs Bērziņš, pūtēju orķestra «Rīga» mūziķis Juris Vanags. Pasākumu papildinās kolāžu ar maestro fotogrāfijām.

Biļetes nopērkamas Biļešu Paradīzes kasēs un pirms koncerta norises vietā. Cena Ls 3. Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja bez maksas.

Festivāls «RTU skan!» tika atklāts ar koncertu «RTU skan dziesmā!», kurā piedalījās RTU kori un vokālie ansambļi, kā arī grupa «Iļģi». Visa gada garumā notiks dažādi mūzikas un mākslas pasākumi, lai plašākai sabiedrībai atklātu Baltijas senākās tehniskās augstskolas bagātās tradīcijas un spēju apvienot tehnisko un māksliniecisko jaunradi.

Rīgas Tehniskās universitātes 150. gadu jubileju atbalsta ģenerālsponsori: Swedbank, Latvijas Gāze, Latvenergo; lieldraugi: Lattelecom, Latvijas Dzelzceļš, SEB banka, Severstaļlat, Exigen Services, Rīgas dome; atbalstītājs: Knauf.
Rīgas Tehniskās universitātes 150. jubileja tiks svinēta 2012. gada 14. oktobrī. Visu 2011./2012 studiju gadu notiks plaša zinātnes, kultūras un sporta jubilejas pasākumu programma. To iespējams iepazīt www.rtu.lv/150.

RTU (tolaik – Rīgas Politehniskā augstskola) ir pirmā augstākās izglītības mācību iestāde tagadējās Latvijas teritorijā un senākā tehniskā universitāte Baltijā, tā ir dibināta 1862. gada 14. oktobrī.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV