Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Maskavas čigānu muzikālais dramatiskais teātris viesosies Liepājā

EasyGet.lv, 28.02.2012. 12:15

Maskavas čigānu muzikālā dramatiskā teātra „Romen" zvaigznes ar jaunu koncertprogrammu „Klejotāju čigānu zvaigzni meklējot" atgriezīsies pie skatītājiem 24. martā pulksten 19:00 Liepājas Olimpiskā centra (LOC) Rožu zālē, informē LOC kultūras projektu vadītājs Aigars Kārkliņš.
Maskavas čigānu muzikālais dramatiskais teātris viesosies Liepājā

Maskavas čigānu muzikālais dramatiskais teātris „Romen" dibināts 1931.gadā un tas ir vecākais un populārākais čigānu teātris pasaulē. Kopš teātra dibināšanas brīža, tas kļuvis par centrālo objektu čigānu kultūras attīstībai Krievijā.

Katrs priekšnesums šī teātra izpildījumā ir tik patiess un enerģētiski piepildīts. Jaunajā koncertprogrammā "Klejotāju čigānu zvaigzni meklējot" ir iekļautas tautas dziesmas, vecas čigānu un krievu romances, lieliska mūzika un kaislīgas dejas. Arī šajā koncertprogrammā piedalīsies teātra primadonnas - Olga Jankovska un Romālija Džeklakajeva.

Čigāni ir pati noslēpumainākā tauta pasaulē. Gadsimti pagāja kopš tiem laikiem, kad viņi pameta savu dzimto zemi un izklīda pa visu zemeslodi. Pašlaik diez vai varētu atrast valsti, kur viņu nav. Tāpat visā pasaulē ir zināmas čigānu kultūras tradīcijas. Uz zemes nav tādu dziesmu un deju, kas savā kaislībā, neierobežotajā enerģētikā un kostīmu krāšņumā var līdzināties čigānu motīviem.

Biļetes uz koncertu iepriekšpārdošanā Biļešu servisa kasēs, kā arī Liepājas Olimpiskajā centrā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV