Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Mona De Bo un lietuviešu eksperimentālās mūzikas kvartets uzstāsies koncertzālē Palladium

EasyGet.lv, 28.02.2012. 12:43

Latviešu eksperimentālās rokmūzikas apvienība Mona De Bo aicina uz koncertu 29. martā koncertzālē Palladium, informē koncertzāles pārstāvji. Mona De Bo koncertā piedalīties aicinājuši arī savus draugus – lietuviešu akadēmiskās mūzikas komponista un mūziķa Arturas Bumšteinas kvartetu „Friends of Edgars". Biļetes uz koncertu nopērkamas Biļešu Serviss kasēs un internetā.
Mona De Bo un lietuviešu eksperimentālās mūzikas kvartets uzstāsies koncertzālē Palladium

Mona De Bo izveidojās 2005. gada nogalē, kad kopā sanāca divi Edgari (Edgars Rubenis un Edgars Eihamnis), lai izveidotu bungu un ģitār-vokāla duetu. Trīs gadu laikā no grupas dibināšanas brīža grupas karjera ļoti strauji gāja augšup. Mona De Bo izdeva savu debijas albumu, piedalījās mūzikas konferencē SXSW, kas katru gadu notiek Amerikā, tika pamanīti BBC radio, devās vairākās strptautiskās koncertūrēs un pat sarakstīja partitūru izrādei.

2009. gada vasarā, pēc gandrīz gadu ilga pārtraukuma, Mona De Bo atsāka savu darbību un, pieaicinot viesmūziķus un paplašinot skaņu arsenālu ar taustiņinstrumentiem un pūšaminstrumentu sekciju, grupa pievērsās jaunradei, par pamatu ņemot drone (nepārtrauktā skaņa) estētiku. Rodot ierosmi lēnajos ritmos, bezritmos un skaņas struktūras niansēs, tika radīts jauns materiāls, kas vasaras beigās apvienojās grupas otrajā studijas ierakstā "nekavējies, šīs ir spēles ar tevi". 2012. gada janvārī tika izdots grupas trešais albums "pag pag", kas tapis pusotra gada laikā. "pag pag" ir ietverti pieci skaņdarbi, kas tēmu ziņā turpina Mona De Bo iepriekšējā albuma lēno ritmu un blīvā skanējuma tendences. "pag pag" muzikālo materiālu papildina pavadošais teksts "upes tālajā krastā brūkošais prāts saprot un atkāpjas. Sirds saka: pag pag, es jau nāku."

Mona De Bo draugi, lietuviešu kvartets „Friends of Edgars" ir izveidota pēc Edgara Rubeņa uzaicinājuma, lai būtu kā lielisks partneris Mona De Bo koncertiem. Kvartetā muzicē lietuviešu akadēmiskās mūzikas komponists un mūziķis Arturas Bumšteinas, saksofonists Ilia Belorukov no Sanktpēterburgas, trompetists Dominykas Višnauskas un latviešu bundzinieks Artis Orubs. Apvienības līderis Arturas Bumšteinas ir starptautiski atzīts komponists un mūziķis, kura darbi atskaņoti dažādos starptautiskos festivālos un koncertos. Kvartets 29. marta koncertam ir apsolījis sagatavot īpašu programmu. Šajā koncertā „Friends of Edgars" izpildīs materiālu, kurā savienosies akadēmiskā elektroakustika, brīvdžezs un improvizacionālā mūzika.

Biļetes uz Mona De Bo un „Friends of Edgars" koncertu no 29. februāra nopērkamas Biļešu Serviss kasēs un internetā. Tikai 29. februārī biļetes uz koncertu būs nopērkamas par Ls 4, no 1. marta biļetes maksās Ls 6.

Papildu informācija:
www.facebook.com/palladiumriga
www.twitter.com/palladiumriga

Informācija par Arturas Bumšteinas:

Tuvākie Palladium koncerti:
2. aprīlī Zola Jesus
5. aprīlī Gacho
20. aprīlī Tuborg Green Spring tūre
22. aprīlī The Do

Foto: Mona De Bo. Foto (c) Nils Vilnis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV