Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

LNSO koncerti aprīlī

EasyGet.lv, 06.03.2012. 09:45

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) aprīlī piedāvā plašu koncertu programmu, kura sāksies ar koncertu „Krievu mūzikas pērles II" 5. aprīlī plkst. 19:00 Lielajā Ģildē, informē LNSO Komunikāciju vadītājs Mārtiņš Pučka.
LNSO koncerti aprīlī

Otrais „Krievu mūzikas pērļu" koncerts sola vairākas vērtīgas jaunatklāsmes – iepazīšanos ar Krievijas jauno pianisma zvaigzni, vairāku starptautisko klavierkonkursu laureātu Lukasu Geniušu, kurš atskaņos vienu no sava repertuāra pērlēm – Rahmaņinova Trešo klavierkoncertu, un satikšanos ar ievērojamo Pēterburgas Marijas teātra diriģentu Mihailu Tatarņikovu, kuru pagājušajā sezonā Latvijas klausītāji iepazina Nacionālās operas „Jevgeņija Oņegina" jauniestudējumā.

Programma:
Sergejs Rahmaņinovs Trešais klavierkoncerts re minorā op. 30
Sergejs Rahmaņinovs Trešā simfonija La minorā op. 44

14. aprīlī LNSO aicina uz koncertu bērniem "Kā lai es pasaku pasaku?", kas gaidāms Lielajā Ģildē. Ceturtais un pēdējais šīs sezonas bērnu koncerts būs veltīts bērnu iemīļotam tematam - pasakas. Turklāt mūzika, kuru mazie klausītāji un viņu pavadoņi varēs dzirdēt, būs jauno latviešu komponistu skaņdarbi, kuri šobrīd tiek rakstīti speciāli šim koncertam. Savukārt koncerta starpbrīdī mazie klausītāji tiks aicināti iepazīt dažādus sitaminstrumentus un pašiem izmēģināt roku to spēlēšanā. Koncerta krievu valodā sākums plkst. 11:00, koncerta latviešu valodā sākums plkst. 14:00.

Programma:
Jauno latviešu komponistu mūzika bērniem

Diriģents: Andris Vecumnieks.

Savukārt 20. aprīlī LNSO pirmo reizi aicinās uz koncertu programmu „Latviešu mūzikas pērles". Latviešu simfoniskās mūzikas atskaņošana ir viena no būtiskākajām LNSO prioritātēm, tāpēc šosezon tiek uzsākts jauns koncertu cikls „Latviešu mūzikas pērles". Programmas trīs pērles būs Viļņa Šmīdberga „Karuselis", kura pirmatskaņojumu 2007. gadā kritika novērtēja ar lielu atzinību, Artūra Maskata Kapričo, ko šoreiz interpretēs LNSO oboju grupas vadītājs Egils Upatnieks, kā arī viens no izcilākajiem latviešu klasikas skaņdarbiem – savulaik par avangardisko uzskatītā Jāna Ivanova simfonija-drāma „Atlantīda". Pie diriģenta pults – jaunais un talantīgais Andris Poga, kura pirmais koncerts ar LNSO savulaik atnesa diriģentam Lielo Mūzikas balvu par labāko debiju.

Programma:
Vilnis Šmīdbergs „Karuselis"
Arturs Maskats Capriccio obojai un kamerorķestrim
Jānis Ivanovs Ceturtā simfonija „Atlantīda"

Solists: Egils Upatnieks (oboja); Valsts Akadēmiskais koris "Latvija"
Diriģents: Andris Poga

Savukārt no 24. un 26. aprīlī izskanēs pēdējie šīs sezonas Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra kamermūzikas koncerti.

Kvintus Anima – Parler Français - 24. aprīlī plkst. 19:00 Lielās Ģildes Minsteres zālē.

Programma:
Andrē Žolivē Serenāde pūšaminstrumetu kvintetam
Fransiss Pulenks Sonāte obojai, fagotam un klavierēm, FP 43
Kamils Sen-Sānss „Tarantella" flautai, klarnetei un klavierēm la minorā op. 6
Anrī Ditijē Sonatīne flautai un klavierēm
Andrē Mesažē Solo de Concours klarnetei un klavierēm
Žans Fransē Sekstets flautai, obojai, klarnetei, fagotam, mežragam un klavierēm

Piedalās: Anete Toča (flauta), Egils Upatnieks (oboja), Mārtiņš Circenis (klarnete), Linda Eizenberga (fagots), Atvars Lakstīgala (mežrags), Ieva Kļaviņa (klavieres)

Ints Dālderis un stīgu kvartets Sensus koncertēs 26. aprīlī plkst. 19:00 Lielās Ģildes Minsteres zālē.

Programma:
Jozefs Haidns Stīgu kvartets Sol mažorā op. 76 nr. 1
Žans Fransē Kvintets klarnetei un stīgu kvartetam
Fēlikss Mendelszons Stīgu kvartets Re mažorā op. 44 nr. 1

Sensus: Ilze Kirsanova (vijole), Ilze Pence (vijole), Tomass Savickas (alts).

Solists: Ints Dālderis (klarnete)

Biļetes uz koncertiem iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Foto: Obojists Egils Upatnieks. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV