Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Muzikālās otrdienas Rīgas Sv. Pētera baznīcā

EasyGet.lv, 06.03.2012. 14:26

Jauktais koris "Aura" šodien plkst. 18.00 uzstāsies cikla "Muzikālās otrdienas" koncertā Rīgas Sv. Pētera baznīcā.
Muzikālās otrdienas Rīgas Sv. Pētera baznīcā

Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes jauktais koris "Aura" ir Roberta Šūmaņa Starptautiskā koru konkursa laureāts, Grand Prix of Choral Musik ieguvējs Starptautiskajā koru konkursā Grācā, Austrijā. Koris vienmēr koncertiem gatavojas ar lielu atbildības sajūtu, repertuārā piedāvājot spilgtu muzikāli emocionālo paleti smeldzīgi skaistajās Emīla Dārziņa melodijās, sulīgajās Pētera Barisona kora mūzikas partitūras un Pētera Plakida novatorismā. "Aura" koncertprogrammām izvēlas arī Valta Pūces rotaļīgo vieglumu, Zigmara Liepiņa un Mārtiņa Brauna laikmetīgo monumentālismu, kā arī klasiskās mūzikas avangardista Ērika Ešenvalda krāšņās, negaidītās toņkārtas.

"Aura" piedalās kora mūzikas ierakstos Latvijas radio un 2011 gadā nopietni strādāja pie lielkoncerta "Meistars. Dziesma. Leģenda" programmas. Koris aicina gan uz garīgās mūzikas programmām, gan laicīgās kora mūzikas koncertiem. 6. martā "Muzikālās otrdienas" koncertā Sv. Pētera baznīcā "Aura" piedāvā noskaņām bagātu un plašu latviešu kora mūzikas programmu. Pie diriģenta pults - Edgars Vītols.

27. martā plkst. 18.00 Rīgas Sv. Pētera baznīcā muzicēs garīgās mūzikas ansamblis Laudetur. Mūziķi ir dažādu reliģisko konfesiju pārstāvji, ansambļa sastāvā ir divas ērģelnieces, vokālisti un instrumentālisti ar labu vokālo potenciālu. Koncertā galvenokārt skanēs daudzveidīga baznīcas mūzika, kas tiek atskaņota gan dievkalpojumos, gan baznīcu koncertos. Koncertā Sv. Pētera baznīcā kopā ar ansambli muzicēs Rīgas Latviešu biedrības senioru koris un vokālais ansamblis Freska. Programmā - Giovanni Pergolesi "Stabat Mater".

Foto: Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes jauktais koris "Aura". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV