Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Festivāls Laba Daba atzīts par 2011. gada labāko pasākumu

EasyGet.lv, 09.03.2012. 11:03 | komentāri (2)

Latvijas Pasākumu producentu asociācija ir apkopojusi nozares ekspertu balsojumu par labākajiem pagājušā gada pasākumiem 11 dažādās nominācijās. Starptautiskais mūzikas festivāls "LabaDaba" atzīts par labāko pasākumu ar ieejas biļetēm, un šim notikumam par godu festivāla organozatori atklāj pirmās grupas, kas muzicēs šogad.
Festivāls Laba Daba atzīts par 2011. gada labāko pasākumu

Mūzikas festivāls „Laba Daba" atzīts par labāko nominācijā - 2011.gada labākais pasākums ar ieejas biļetēm. Konkursu organizēja Latvijas Pasākumu producentu asociācija. Pasākumu gada balva ir apbalvojums labākajiem Latvijas gada oriģinālpasākumiem un notikumiem. Festivāla producenti SIA „Pareizā ķīmija" un radio „Naba" pateicas par augsto novērtējumu un šim notikumam par godu atklāj pirmās grupas, kas muzicēs šogad.

Kā pirmie viesmākslinieki dalību festivālā apstiprinājuši „Dub syndicate" (Jamaika), „Spiritual seasons" (Ukraina), „Solitude" (Lielbritānija), „Clubroot" (Lielbritānija), „The Capital beat" (Somija).

Šogad festivālā viesosies un publiku izklaidēs viens no regeja mūzikas pasaules grandiem „Dub syndicate". Plaši zināmā londonieša, UK ierakstu ražotāja, Adrian Sherwood dibinātā Jamaikas dub regeja grupa. Sākotnēji attīstījusies no Creation Rebel, radot klasiskus dub skaņdarbus. Taču līdz ar grupas trešo albumu tika radīts jauns, eksperimentāls un vairāk tehnoloģisks dub regeja izpildījums.

Tas nekas, ka Somijā dzīvo Ziemassvētku vecītis, elfi un sniegbaltītes, astoņu puišu muzikālajai apvienībai no Espoo-Helsinkiem „The Capital beat" ir Jamaikas saule sirdī. Lai arī „The Capital beat" kļuvuši par visu laiku populārāko regeja grupu Somijā, viņu ritmiskos gabalus spēlē arī ārpus Somijas robežām, gūstot panākumus lielajās ASV radiostacijās, kā arī mazākās stacijās Eiropā, Āzijā un Austrālijā.

Ukraiņu grupa „Spiritual seasons" dibināta 1994.gadā un līdz pat 2004.gadam pastāvēja tikai kā studijas projekts. Sākotnēji muzikālā kolektīva stilu varēja definēt kā britu tautas balādi (britu folkmūziku), bet 2001.gadā repertuārā sāka parādīties arī īru folkmūzika. Tādējādi saplūstot šiem diviem atšķirīgajiem stiliem ir izveidojies „Spiritual seasons" mākslinieciskais pamats.

Labāko no savas performances festivālā parādīs šokolādi un aviokompāniju bez bagāžas maksas mīlošais Lielbritānijas mūziķis „Solitude", kura muzikālais lauciņš ir 2-step / dub / experimental. Mākslinieks aizvadījis daudz veiksmīgus koncertus vairākās pasaules valstīs: Bulgārijā, Polijā, Zviedrijā, Čehijā, Slovākijā un citur. Tagad arī Latvijas dubstep cienītājiem būs iespēja baudīt šī mūzikas žanra dzimtās zemes mākslinieka kvalitatīvo performanci.

Festivālā, kas noris pie dabas krūts, labi iederēsies dūmakaini atmosfērisks dubstep Lielbritānijā plaši pazīstamā Daniel Richmond jeb „Clubroot" izpildījumā. Sākotnēji ietekmējies no drum'n'bass grandiem Ed Rush un Optical, Clubroot ir atradis un attīstījis savu patīkami atmosfērisko skanējumu dubstepam raksturīgajās spēcīgajās baslīnijās.

Latviju pārstāvēs Haralds Sīmanis, „Striķis", „Auļi", „Pulse effect", „Tesa", „Starmetis", „PND", „HMP?", „Eskimo", „Gaujarts", „Sound religion", „Mango!", „Kuchenbeat", „Suņa stunda", „Sus dungo", „Dzeltenie pastnieki", „Trakula", „Tramplīni" un citi.

Laba Daba ir starptautisks mūzikas festivāls, kas norisināsies jau pēc pieciem mēnešiem, un arī šoreiz tas solās būt piesātināts ar jaukām un patīkamām emocijām un dažādu labu mūziku. Piedalīsies vairāk nekā 50 grupas un DJ apvienības.

Festivāls norisināsies no 3. līdz 5. augustam un norises vieta būs nemainīga: Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā "Ratnieki", Līgatnes pagastā, Līgatnes novadā.

Kopumā festivāls piedāvās dažādas regeja, etno-folka, roka, elektro un citas mūzikas variācijas, kā arī bagātu papildprogrammu ar radošām, aizraujošām un izzinošām aktivitātēm visām paaudzēm.

Laba Daba draugi līdz marta izskaņai aicināti iegādāties ieejas biļetes festivālā par izdevīgākām cenām: šobrīd festivāla ieejas biļete nopērkama par Ls 14,00, savukārt grupas biļete 5 personām - par Ls 60,00. Festivāla piedāvājums pusaudžiem no 12 līdz 18 gadiem par Ls 10,00, un šī cena paliks nemainīga. Bērniem līdz 12 gadu vecumam arī šogad ieeja bez maksas. Biļetes pieejamas visās biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Festivāls cilvēkiem, kas pagriež pasauli!

Foto: Grupa „The Capital beat". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV