Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Laima Jansone piedāvā video "Zalktis. Vortex of living energy"

EasyGet.lv, 21.03.2012. 09:33

Koklētāja Laima Jansone laidusi klajā video "Zalktis.Vortex of living energy". Atgādinam, ka viņai raksturīgs īpašs un unikāls kokles spēles veids, bet pagājušā gada nogalē ar projektu „Sidrabs" viņa pirmā no Baltijas valstīm guva iespēju uzstāties prestižajā Pasaules mūzikas izstādē Womex.
Laima Jansone piedāvā video "Zalktis. Vortex of living energy"

Zalktis ir viena no senākajām baltu zīmēm, kas simbolizē nemitīgas pārmaiņas no viena stāvokļa otrā, dzīvīgumu un gudrību (simbolu var skatīt http://www.draugiem.lv/laimajansone/gallery/?pid=251831673).

Video režisors Olafs Okonovs prasmīgi rāda vairs ne vien roku tuvplānus, kā ta bija solo cd/dvd „Sidrabs", bet pamazām atklāj arī profilu un senatnīgi mūsdienīgu ainavu. Vairāki video redzamie perkusīvie spēles elementi un to savienojumi ir jaunieviesums kokles spēlē, ko līdz šim neviens nav atdarinājis.

Der piebilst, ka "Zalktis. Vortex of living energy" ir iekļauts Womex Pasaules mūzikas izlasē Womeximizer 11, kas pieejama Womex dalībvalstīm visā pasaulē. Ieraksts izskanējis pasaules mūzikas raidstacijās Spānijā, savukārt video jau paguvis radīt lietu interesi Somijā.

Šī gada sākumā Laima Jansone atgriezās no Austrālijas, kur uzstājās Latviešu Jaunatnes dienās Sidnejā. Bet iepriekš gan ar solo koncertiem, gan dažādiem projektiem viesojās Beļģijā, Vācijā, Zviedrijā, Dānijā u.c. Līdz šim brīdim LTV-1 dzirdami Laimas Jansones iespēlētie džingli, bet vēl pavisam nesen vokālās grupas Latvian Voices koncertu ievaros tika nodibināts unikāls duets: elektro-akustiskā kokle salikumā ar pasaules beatbox čempionu spāni Lytos.
Šobrīd risinās nopietns darbs pie vairākiem jauniem projektiem un ierakstiem, kā arī plānots brauciens uz laikmetīgās tautas mūzikas konferenci Nordtrad Somijā pašā aprīļa sākumā.

Savukārt maija pirmajā pusē Laima Jansone ar draugiem interesentus aicina saspēlēt "Linu lādes" mājīgajās telpās. Pamatsastāvā spēlēs arī vijolniece Liene Brence un ģitārists Cat from Japan. Uz atklāto jam session var pieteikties jebkurš spēlēt vai dziedāt gribētājs, rakstot šeit: laima@laimajansone.com. Tuvāka informācija sekos.

Papildu informācija:
www.laimajansone.com
www.draugiem.lv/laimajansone
www.youtube.com/LaimaJansone

Foto: Koklētāja Laima Jansone. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV