Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Rīgā koncertēs džeza superzvaigzne Kristians Makbraids

EasyGet.lv, 26.03.2012. 13:06

26. aprīlī mūzikas festivāla „Rīgas Ritmi" pavasara sērijas koncertus atklās amerikāņu kontrabasists, komponists un džeza improvizators Kristians Makbraids, informē festivāla preses sekretāre Lelde Zaķe.
Rīgā koncertēs džeza superzvaigzne Kristians Makbraids

Kristians Makbraids (Christian McBride) jau kopš 18 gadu vecuma ir veiksmīgi virzījies augšup pa karjeras kāpnēm. Šī džeza superzvaigzne kontrabasu pārvērtusi par vienu no krāšņākajiem solo instrumentiem, viņa meistarība tiek salīdzināta ar basketbolista Maikla Džordana talantu. Mākslinieka virtuozais spēlēšanas stils vienmēr ir pārsteigumiem pilns, jebkurš mūzikas žanrs var parādīties viņa repertuārā – vai tas būtu džezs, klasiskā mūzika, funk vai hiphops.

Mūziķis ir jau četru Grammy balvu īpašnieks. Viņa jaunākais albums "The Good Feeling" (2011) 54. Grammy balvu pasniegšanas ceremonijā uzvarēja nominācijā „Labākais džeza ansambļa albums". Kristians Makbraids ir ļoti daudzpusīgi talantīga personība un šis pēdējais albums ir ļāvis izpausties vēl vienam talantam: viņš sevi pierāda ne tikai kā lielisku aranžētāju, bet arī kā izcilu bigbenda līderi. Vēl Grammy balvu Makbraids ieguvis 2010. gada nominācijā "Labākais džeza vokālais albums", 2009. un 2004. gada nominācijā „Labākais džeza instrumentālais albums".

Šobrīd Makbraids tiek atzīts par vienu no pieprasītākajiem džeza māksliniekiem pasaulē. Mūzikas žurnāls Rolling Stone viņu nominējis par visu laiku labāko džeza kontrabasistu, līdzīgās džeza kategorijās uzvarējis žurnālu DownBeat kritiķu aptaujā un Jazz Times lasītāju aptaujā; Japan's Swing Journal balsojumā ieguvis apbalvojumu „Gada džeza mākslinieks". Virtuozais kontrabasists ierakstījis albumus kopā ar vairākām džeza leģendām un mūzikas apvienībām, koncertējis kopā ar leģendāro James Brown, Sting, Diana Krall, Wynton Marsalis un daudziem citiem.

Mākslinieks Rīgā koncertēs ar savu trio, kura sastāvā muzicēs Grammy balvu ieguvušais pianists Kristians Sends (Christian Sands) un amerikāņu bundzinieks Uliss Ouvens juniors (Ulysses Owens, Jr.).

„Klausoties viņa skaņdarbus, dažs ir gatavs atdzīt, ka Makbraids ir viens no lielākajiem fenomeniem, kas jebkad parādījies džeza pasaulē un mūzikā kopumā!" – All about jazz

Vairāk informācijas meklējiet www.rigasritmi.lv

Biļetes pieejamas Biļešu servisa kasēs un Internetā www.bilesuserviss.lv.

Foto: Amerikāņu kontrabasists, komponists un džeza improvizators Kristians Makbraids. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV