Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Jauniešu korim Balsis - 25

EasyGet.lv, 27.03.2012. 10:48

Jauniešu koris Balsis aicina uz 25 gadu jubilejas koncertu svētdien, 8. aprīlī, plkst. 18.00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā. Koncertā solīta īpaša programma, ko atskaņos īpaši izpildītāji un diriģenti.
Jauniešu korim Balsis - 25

"Pirmkārt, koris nebūs mazs. Iespējams, tas būs pat 50, 100 vai 200 cilvēku liels sastāvs! Otrkārt, tas nemaz nebūs jauniešu koris. Dziedās arī māmiņas, tēti, personības labākajos gados un pat dažas slavenības. Kāpēc? Tāpēc, ka dziedās visi, kuri kādreiz ir dziedājuši Balsīs. Kopumā tas viss nozīmē, ka koris ir vecāks par tiem, kuri tajā pašlaik dzied. Bet tas nav svarīgi.

Ir vēl kāda būtiska matemātika - ja jau 25 gadi, tad jādzied 25 dziesmas. Varētu teikt, ka vecas dziesmas, ja vien tās nebūtu nenovecojošas dziesmas. Dziesmas, kas esošajiem un bijušajiem "balsiniekiem" ir ļoti mīļas - skaistākās dziesmas, ko joprojām atceramies no galvas! Būtībā mēs tās varētu nodziedāt pat bez diriģenta...

Un diriģenti būs! Katrai gaumei pa prātam, katrai dziesmai pa spalvai - Māris Kupčs un Kaspars Putniņš - no kora dibināšanas laikiem, Agita Ikauniece un Ints Teterovskis - no gadsimtu mijas perioda - un jaunāko laiku pārstāvji - Valdis Tomsons un Laura Leontjeva." - tā jubilejas koncerta ieceri iezīmē kora pārstāvji.

Koncertā dziedās arī profesionālās vokālās pasaules pārstāves - Sonora Vaice un Ieva Parša, kuras savu karjeru zināmā mērā sākušas tieši Balsīs. Par kora cienījamo mūžu un jaunības gadiem visiem saprotamā valodā pastāstīs koncerta vadītājs Orests Silabriedis.

Biļetes un koncertu nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv. Cena: Ls 5.00 un Ls 2.00 (bērniem līdz 12 g.v. un pensionāriem).

Plašāka informācija: www.balsis.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV