Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Lieldienu laikā LSO aicina baudīt slaveno Hendeļa Mesiju

EasyGet.lv, 02.04.2012. 11:36

8. aprīlī plkst.16:00 Liepājā, Sv.Annas baznīcā Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) kopā ar kamerkori „Ave Sol", kori „Laiks", kā arī Latvijas Nacionālās operas solistiem atskaņos Georga Fridriha Hendeļa oratoriju „Mesija", informē LSO sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.
Lieldienu laikā LSO aicina baudīt slaveno Hendeļa Mesiju

Savu pazīstamāko oratoriju Hendelis uzrakstīja pārsteidzoši ātri – nepilna mēneša laikā un ar milzīgiem panākumiem tā tika pirmatskaņota Dublinā 1742.gadā, īsā laikā kļūstot par vienu no populārākajiem koru mūzikas skaņdarbiem.

Oratorija „Mesija" ir sacerēta ar Bībeles praviešu tekstiem, kas sludina Kristus drīzo atnākšanu. Tas ir viens no vismajestātiskākajiem un triumfālākajiem skaņdarbiem mūzikas vēsturē. Kā stāsta muzikologi, šī mūzika ir kosmiskas enerģijas un cilvēkus garīgi vienojoša prieka pilna.

Kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri diriģenta Andra Veismaņa vadībā atskaņojumā piedalīsies kamerkoris „Ave Sol", koris „Laiks" un Latvijas Nacionālās operas solisti – soprāns Evija Martinsone, mecosoprāns Laura Grecka, tenors Viesturs Jansons, kā arī baritons Kalvis Kalniņš.

„Hendeļa „Mesija" tiešām ir debesu mūzika un man ir milzīgs prieks, ka tā skanēs piemērotākajā laikā – Lieldienās un piemērotākajā vietā – skaistajā Sv.Annas baznīcā, kas ir senākais dievnams Liepājā!" saka Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis.

Informācija par šo un citiem Liepājas Simfoniskā orķestra koncertiem atrodama orķestra mājas lapā www.lso.lv

Biļetes uz koncertu var iegādāties visās „Biļešu Paradīzes" kasēs.

Foto: Liepājas Simfoniskais orķestris. Foto (c) Aigars Prūsis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV