Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Black Label Society koncertēs koncertzālē Palladium

EasyGet.lv, 10.04.2012. 09:49

Amerikāņu heavy metal grupa Black Label Society 15. maijā uzstāsies koncertzālē Palladium Rīga, informē koncertzāles pārstāvji. Grupu 1998.gadā izveidoja ģitārists un dziedātājs Zaks Vailds (Zakk Wylde) un viņš arī palicis vienīgais nemainīgais grupas dalībnieks un pārliecinošs līderis.
Black Label Society koncertēs koncertzālē Palladium

Kopš 1987. gada Vailds bijis ilggadējs roka vaterāna - Black Sabbath dalībnieka Ozija Osborna sabiedrotais gan studijā, gan viņa solo turnejās. Vailds tika apstiprināts par Osborna ģitāristu divdesmit gadu vecumā pēc tam, kad bija nosūtījis viņam savu ierakstu. Nereti Black Label Society spēlēja Osborna koncertos kā iesildītāji un arī Rīgā Vailds reiz nodemonstrēja apskaužamu izturību, nospēlējot divus koncertus pēc kārtas – vispirms ar savu grupu, kurā viņš ir līdervokālists, soloģitārists un spēlē arī taustiņinstrumentus, bet pēc tam kā ģitārists kopā ar Osbornu. Arī šīs vasaras Eiropas turnejas grafiks ir saspringts - koncerti notiek gandrīz katru dienu un pirmais ir lielākajā ceļojošajā rokfestivālā Sonisphere Varšavā kopā ar Metallica, Machine Head un Gojira. Zaks Vailds ar savu atraktīvo spēles stilu, ko viņš sācis izkopt četrpadsmit gadu vecumā un reizēm tam veltījis pat divpadsmit stundas dienā, ir viens no mūsdienu atzītākajiem ģitāristiem, kurš iedvesmojis neskaitāmus mūziķus visā pasaulē – arī viens no Latvijas vadošajiem heavy metal ģitāras meistariem Jānis Levits ir pārliecināts Zaka Vailda fans.

Grupas kontā ir deviņi studijas albumi, bet viņu sniegums dzīvajos priekšnesumos fiksēts koncertalbumā Alcohol Fueled Brewtality Live!! + 5 un trīs video albumos.
Grupas rūdījums ne vienam vien mūziķim devis stabilu pamatu turpmākajai karjerai - Black Label Society īsi pirms pāriešanas uz mega populāro grupu Metallica ir spēlējis arī basģitārists Roberts Trujillo, kurš pirms tam arī bija izpelnījies godu spēlēt Osborna grupā, tāpat kā vēl viens basgitārists – Maiks Inezs (Mike Inez) no Alise In Chains. Pašlaik grupas Black Label Society sastāvā kopā ar Zakk Wylde spēlē John DeServio (basģitāra), Nick Catanese (otrā ģitāra) un Chad Szeliga (bungas).

Biļetes no Ls 15 pieejamas "Biļešu Serviss" kasēs un internetā.

Papildu informācija:
www.facebook.com/palladiumriga
www.twitter.com/palladiumriga
http://www. www.blacklabelsociety.com

Tuvākie Palladium koncerti:

13. aprīlī Palladium Music Session (Apofeoz Sound System, Kuchenbeat, Deskalighters aka Voiceks Voiska, All Day Long un Chrystral Sound System)
20. aprīlī Tuborg Green Spring tūre
22. aprīlī The Do
1. maijā Pērkons
18. maijā bū-š
16. jūnijā Tiger Lillies
20. jūnijā Mastodon

Foto: Ģitārists un dziedātājs Zaks Vailds. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV