Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

"City Jazz Riga" aicina uz koncertu "Bigbenda meistari"

EasyGet.lv, 11.04.2012. 10:03

Ritmiskās mūzikas biedrība "City Jazz Riga" un Latvijas Radio 3 "Klasika" ielūdz uz koncertu "Bigbenda meistari" svētdien, 15. aprīlī, plkst.15:00 Latvijas Radio 1.studijā. Koncertā tiks atskaņoti 20. gadsimta spilgtāko bigbenda mūzikas autoru skaņdarbi Kārļa Vanaga "City Jazz Big Band" sniegumā.
"City Jazz Riga" aicina uz koncertu "Bigbenda meistari"

Koncerta apmeklējums ir bezmaksas, bet ar iepriekšēju vietu rezervāciju, rakstot uz e-pastu: zane.predele@radio.org.lv līdz 14. aprīlim.

"Bigbenda meistaru" koncerts būs tiešraide Latvijas Radio 3 programmā "Klasika" un šī džeza koncerta ieraksts tiks piedāvāts pārraidei arī Eiroradio dalībvalstīs. Šis būs jau otrais džeza projekts, kurā LR 3 "Klasika" sadarbojas ar Kārļa Vanaga City Jazz Big Band, turpinot koncertu cikla ideju par klausītāju iepazīstināšanu ar spilgtākajiem vārdiem bigbendu mūzikā un šo džeza mūziku baudot īpašajā tiešraides atmosfērā.

Programmām iekļauti bundzinieka Badija Riča, trompetista Teda Džonsa un klarnetista Vudija Hermana skaņdarbi, koncerta noslēgumā skanēs kompozīcijas no basista Žako Pastoriusa repertuāra.

Kārlis Vanags par koncerta programmu: "Šoreiz klausītājiem tiek dota iespēja ielūkoties izcilu bigbendu meistaru repertuārā. Thad Jones, Woody Herman un Buddy Rich bigbendi ir spilgti 60-to, 70-to gadu bigbendu mūzikas tendenču piemēri. Klasiskās džeza mūzikas formas tiek apvienotas ar Rhythm and Blues un Funk mūzikas elementiem. Savukārt Jaco Pastorius bigbends atspoguļo 80-to gadu tendences, kurās ar vien vairāk iezīmējās Fusion stilistika."

Koncerta tiešraidi vadīs LR 3 "Klasika" žurnālists Edgars Raginskis.

2010.gada 1.martā dibinātās biedrības "Ritmiskās mūzikas biedrība City Jazz Riga" pamatuzdevums ir veicināt Latvijas ritmiskās mūzikas attīstību Latvijā un ārvalstīs, sekmēt Latvijas ritmiskās mūzikas mūziķu radošo darbību, veicināt un atbalstīt Biedrības biedru tālākizglītību, kā arī veicināt Latvijas un ārvalstu mūziķu savstarpējo komunikāciju un pieredzes apmaiņu. Biedrībā ietilpst profesionāļu bigbends Kārļa Vanaga City Jazz Big Band, Jauniešu bigbends/apmācības sistēma - City Jazz Youth Band, Bērnu džeza orķestris/apmācības sistēma - City Jazz Junior Band un džeza kvintets Silvesteri Orkesteri.

Koncerts norisinās ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Foto: Kārļa Vanaga "City Jazz Big Band". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV