Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Klubā Essential viesosies elektroniskās deju mūzikas projekts Gabriel & Dresden

EasyGet.lv, 11.04.2012. 15:01

Klubā Essential 21. aprīlī uzstāsies vairākkārt godalgotais un populārais elektroniskās deju mūzikas projekts no ASV - Gabriel & Dresden. Pasākumā vietējo skatuvi pārstāvēs Kaspar Kondrat un Roland Privert.
Klubā Essential viesosies elektroniskās deju mūzikas projekts Gabriel & Dresden

Elektroniskās deju mūzikas faniem 2011. gads iezīmēja jaunu muzikālu vēsmu. Pēc trīs gadu strādāšanas individuāli kritiķu atzītie un vairākkārt apbalvotie Džošs Gabriels (Josh Gabriel) un Deivs Drēsdens (Dave Dresden) ir atkal kopā ar svaigu enerģiju un garu.

2001.gadā Džošs un Deivs apvienoja spēkus zem nu jau leģendārā Gabriel & Dresden nosaukuma. Sešu gadu kopdarbības laikā Gabriel & Dresden sasniedza 19 pirmās vietas Billboard Hot Dance/Club Play (Pasaulē zināmākais deju mūzikas tops ASV) topā starp remiksiem un dziesmām, uztaisīja trīs samiksētus kompilāciju albumus, kā arī viņu pašu albumu un ieguva septiņas International Dance Music Awards (Starptautiskās Deju Mūzikas Balva) balvas. Viņu dziesmas "Arcadia", "Dangerous Power", "Let Go", "Tracking Treasure Down", Andain "Beatiful Things" un daudzi citi skaņdarbi ir kļuvuši par dažām no EDM (Elektroniskā Deju Mūzika) lielākajām klasikām. "As The Rush Comes", kuru viņi veidoja zem aliasa Motorcycle kopā ar Džesu Brīdenu (Jes Brieden), ieguva IDMA balvu kā Best Progressive Trance Track, kā arī augsto 11.vietu oficiālajā Lielbritānijas UK TOP40. Gabriel & Dresden skanējums, caur remiksiem un pārveidojumiem, deva savu artavu dziesmām tādiem mūziķiem kā The Killers, Annie Lenox, Sarah McLachlan, Dido, Tiesto, Paul Oakenfold un Way Out West, sapludinot muzikālās robežas starp 'trance' un 'progressive' ar popu, 'indie' un 'soul' izpratni.

Pēc vairāk nekā se\su gadu darbības 2008. gadā abi puiši sajuta, ka pienācis laiks kam jaunam, un paņēma pārtraukumu no Gabriel & Dresden projekta, lai katrs fokusētos uz savu individuālo karjeru. Radošā iedvesma plūda savu gaitu. Pēc izjukšanas Džošs Gabriels izveidoja savu ierakstu zīmolu Different Pieces un pievērsās saviem projektiem Winter Kills un Andain. Savā albumā "Eight" Džošs savstarpēji saistīja tehno un house vēl nedzirdētā elektronikas skanējumā. Tikmēr Deivs Dresdens iekaroja deju grīdas ar projekta Dresden & Johnston radītajiem hitiem "Keep Faith" un "That Day" (ar Nadia Ali vokālu), kā arī veidoja remiksus tādām apvienībām kā Owl City, Nadia Ali, BT un The Crystal Method. Bet muzikālā sinerģija nav pārtraucama.

Tuvojoties 2010. gada beigām, Gabriels un Drēsdens nolēma atgriezties pie iesāktā un apvienoties Holivudas Palladium Losandželosā pašā Jaungada naktī. Viņu atgriešanās aiz atskaņotājiem pēc divarpus gadu pārtraukuma parādīja, ka nekas nav mainījies. Gabriel & Dresden atgriešanās bija zīmīga visai elektroniskās deju mūzikas industrijai. Ar priekšnesumiem lielākajos pasaules festivālos un klubos, kā arī jaunas kompilācijas parādīšanos, Gabriel & Dresden ir gatavi darīt to, ko mīl visvairāk - svinēt mūziku. Un mēs visi esam ielūgti!

Pasākumā uzstāsies arī viens no Latvijas vadošajiem dīdžejiem Kaspar Kondrat, kā arī Roland Privert.

Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas no 12. aprīļa Biļešu Serviss kasēs un internetā ticketservice.lv, biļešu cena – 3 LVL. Pasākuma naktī biļešu cena – 5 LVL.

Papildu informācija: http://ej.uz/GD

Foto: Džošs Gabriels un Deivs Drēsdens. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV