Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

LNSO aicina uz koncertu „Krievu mūzikas pērles "

EasyGet.lv, 13.04.2012. 10:45

20. aprīlī plkst. 19:00 Lielajā Ģildē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) pirmo reizi aicinās uz koncertu programmu „Latviešu mūzikas pērles", informē LNSO Komunikāciju vadītājs Mārtiņš Pučka.
LNSO aicina uz koncertu „Krievu mūzikas pērles "

Latviešu simfoniskās mūzikas atskaņošana ir viena no būtiskākajām LNSO prioritātēm, tāpēc šosezon LNSO uzsāk jaunu koncertu ciklu „Latviešu mūzikas pērles". 20. aprīļa programmas trīs pērles būs Viļņa Šmīdberga „Karuselis", kura pirmatskaņojumu 2007. gadā kritika novērtēja ar lielu atzinību, Artūra Maskata Kapričo, ko šoreiz interpretēs LNSO oboju grupas vadītājs Egils Upatnieks, kā arī viens no izcilākajiem latviešu klasikas skaņdarbiem – savulaik par avangardisko uzskatītā Jāņa Ivanova simfonija-drāma „Atlantīda". Pie diriģenta pults – jaunais un talantīgais Andris Poga, kura pirmais koncerts ar LNSO savulaik atnesa diriģentam Lielo Mūzikas balvu par labāko debiju. Koncertā piedalīsies Valsts Akadēmiskais koris "Latvija".

Egils Upatnieks dzimis 1982. gadā Jelgavā. Mācījies Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā, Latvijas Mūzikas akadēmijā ieguvis bakalaura grādu Viļņa Pelnēna obojas klasē (2005) un maģistra grādu Normunda Šnē obojas klasē (2010). 2004. gadā mācījies Hamburgas Mūzikas un teātra augstskolā pie profesora Rainera Hervēga. Meistarklasēs papildinājies pie Lāslo Hadadi, Gintera Pasina, Kristiāna Vetcela un Ingo Goricka. 2005. gadā Upatnieks ieguva pirmo vieta Jurjānu Andreja Starptautiskajā koka pūšaminstrumenti konkursā Rīgā. Egila Upanieka mūziķa pieredze sākās 2000. gadā Latvijas Nacionālās operas orķestrī, vēlāk sekoja darbs Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, Rīgas Festivāla orķestra un kamerorķestra „Rīgas kamermūziķi" programmās. Upatnieks piedalījies arī kamerorķestra Kremerata Baltica projektos, tai skaitā turnejās Igaunijā, Vācijā, Austrijā un Turcijā. Kopš 2006. gada viņš ir kamerorķestra Sinfonietta Rīga pirmā oboja, bet kopš 2011. gada – Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra oboju grupas koncertmeistara vietas izpildītājs.

Tikai trīsdesmit divus gadus jaunajam diriģentam Andrim Pogam jau ir žilbinoša karjera; dažos gados viņš ir paspējis veiksmīgi koncertēt ar teju vai visiem Francijas orķestriem (Monpeljē, Bordo un Luāras simfoniskie orķestri), arī Maltas filharmonisko orķestri. Kā Dienvidkorejiešu diriģenta Minga Vun Čunga asistents Andris Poga ir diriģējis arī Francijas Radio filharmonisko orķestri, bet šajā koncertsezonā diriģentam ir plānotas debijas ar "Orchestre de Paris", arī Lilles, Ruānas un Strasbūras orķestriem. 2000.gadā kā trompetists Andris Poga absolvējis Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolu. 2004.gadā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā absolvējis pūtēju orķestra diriģēšanas klasi, bet 2007.gadā – simfoniskā orķestra diriģēšanas klasi. Andris Poga simfoniskā orķestra diriģēšanu ir studējis arī Vīnes Mūzikas augstskolā pie prof.Uroša Lajovica, kā arī regulāri papildinājis savas prasmes Seidži Ozavas, Marisa Jansona, Leifa Sēgerstama un citu diriģentu meistarklasēs. No 2007.-2010.gadam bijis profesionālā pūtēju orķestra "Rīga" mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents. Diriģents Andris Poga ir otrā Starptautiskā Jevgēņija Svetlanova diriģentu konkursa uzvarētājs (Monpeljē, Francijā 2010).

Plašāka informācija: www.lnso.lv

Foto: Diriģents Andris Poga. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV