Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Liepājā notiks bērnu un jauniešu ritmiskās mūzikas festivāls "Vēju ritmi"

EasyGet.lv, 17.04.2012. 10:02

Trešdien, 25. aprīlī, plkst. 15:00 Melngaiļa koncertzālē, Ausekļa ielā 11/15, Liepājā, otro gadu pēc kārtas norisināsies bērnu un jauniešu pūtēju orķestru un ansambļu ritmiskās mūzikas festivāls "Vēju ritmi", ko organizē Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskola sadarbībā ar Liepājas Bērnu un jaunatnes centru, informē Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas metodiķe Irita Kalēja.
Liepājā notiks bērnu un jauniešu ritmiskās mūzikas festivāls "Vēju ritmi"

Ja pagājušajā gadā festivāls bija reģionālas nozīmes pasākums, tad šogad festivālā piedalīsies dalībnieki gan no Kurzemes - Aizputes, Durbes, Kalētiem, Nīcas, Saldus, Skrundas, Pāvilostas, Ventspils, gan arī pūtēju orķestris „Vikords" no Rēzeknes.

Festivāla koncertā uzstāsies dažāda sastāva pūšaminstrumentu ansambļi: flautu un trompešu trio, saksofonu un klarnešu kvarteti, kā arī lielāka sastāva muzikāli kolektīvi - diksilends, bigbends un pūtēju orķestri. Šī gada jaunums būs pagājušajā gadā izveidotais Kurzemes bērnu un jauniešu bigbends Valerija Šestilovska vadībā (ritma grupas vadītājs Normunds Kalniņš), kurš jau uzstājies gan Liepājā, gan Saldū. Kopā ar bigbendu uzstāsies solisti - dziedātāji Jānis Antonijs un Ieva Šestilovska, kā arī ilggadējais mūzikas vidusskolas pedagogs un akordeonists Aleksandrs Ļebedevs. Festivāla īpašie viesi būs jaunie dejotāji no Liepājas Bērnu un jaunatnes centra - skolotājas Ainas Apenes vadītā mūsdienu deju studija „Rotaļa". Pasākumu vadīs Inta Šestilovska un džeza mūzikas pazinējs un mīļotājs Aleksandrs Ļebedevs. Pasākums jau tradicionāli noslēgsies ar festivāla apvienoto orķestri, kuru vadīs mūziķis, diriģents, skolotājs un Saldus mūzikas skolas direktors vienā personā – Artūrs Maculēvičs. Orķestra izpildījumā izskanēs latviešu tautas dziesma Raimonda Paula apdarē Aiz ezera augsti kalni un N. La Roccas Tīģeru medības.

Ieeja festivālā - bez maksas.

Festivāls notiek ar Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes Kultūras pārvalde finansiālu atbalstu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV