Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Koncertprojektā New Classics skanēs latviešu komponistu pirmatskaņojumi

EasyGet.lv, 17.04.2012. 10:18 | komentāri (1)

Ar koncertiem 25. aprīlī plkst. 19.00 Liepājas Latviešu Biedrības namā un 26. aprīlī plkst. 19.00 Rīgā Mazajā Ģildē plašākam klausītāju lokam sevi pieteiks netradicionāls klasiskās mūzikas koncertprojekts New Classics. Koncertā piedalīsies kamerorķestris Gaudeamus orchestra diriģenta Guntara Bernāta vadībā un pianiste Terēze Rozenberga, informē Madara M. Irbe.
Koncertprojektā New Classics skanēs latviešu komponistu pirmatskaņojumi

Koncerta programmā akcents likts uz divu latviešu komponistu pirmatskaņojumiem. Pirmo reizi Latvijā izskanēs Uģa Prauliņa "Mūzika stīgām un klavierēm", kurā solo partiju izpildīs pianiste, šī projekta inciatore un koncepcijas autore Terēze Rozenberga, kā arī Ērika Eglīša jaundarbs "Con amore". Intriģējošs jaunatklājums būs arī Jura Kulakova maz atskaņotā kompozīcija "Tumsa, tumsa...". Koncerta otrā daļa būs veltīta latviešu kinomūzikas spilgtākajām lappusēm, kurā skanēs Raimonda Paula, Mārtiņa Brauna, Imanta Kalniņa u.c. komponistu skaistākās un iemīļotākās kino melodijas.

Koncerts veidots kā vizuāli muzikāls piedzīvojums, kurā dzirdēto papildinās Ingunas Krolles–Irbes vizuālās impresijas. Nepierasts elements koncerta koncepcijā solās būt iespēja klausītājiem savas mūzikas iespaidā radušās izjūtas izpaust kustībās un dejā.

Koncertprojekta New Classic organizētāji ar šo koncertu vēlējušies mainīt jauniešu stereotipus par klasiskās mūzikas būtību un tās atskaņojuma formu, pārkāpjot tradicionālos klasisko koncertu ietvarus un atklājot to kā brīvi izjustu mūzikas baudījuma un uztveres veidu. Koncertprojekts New Classics aizsāk inovatīvu koncertu ciklu, kuru paredzēts ieviest kā jaunu kultūras tradīciju Latvijas koncertu vidē. Koncertprojektu organizē fonds Mūzikas darbnīca un SIA MargoErbe Management.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties Biļešu Paradīzes un Liepājas Latviešu Biedrības nama kasēs. Biļešu cena 5,- LVL, skolēniem, studentiem un pensionāriem 3,- LVL.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV