Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

LSO aicina skolu jaunatni iepazīties ar 20. gadsimta mūziku

EasyGet.lv, 17.04.2012. 10:33

Ar 20.gadsimta mūziku noslēgsies Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) šīs sezonas koncertlekciju cikls skolu jaunatnei „Laikmetu kodi mākslā un mūzikā", kas no 17. līdz 20. aprīlim norisināsies Liepājas skolās, informē sabiedrisko attiecību vadītāja LSO Iveta Vēvere . Cikla noslēgumā pie diriģenta pults - LSO galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs Atvars Lakstīgala.
LSO aicina skolu jaunatni iepazīties ar 20. gadsimta mūziku

„Skolu un ģimeņu koncerti ir neatsverama koncertsezonas sastāvdaļa teju visos pasaules simfoniskajos orķestros. Galvenā diriģenta statusā skolu koncertus es diriģēšu pirmo reizi un jāsaka godīgi, ka man šie koncerti ir tikpat svarīgi kā jebkurš cits sezonas koncerts. Vienlaicīgi tā ir arī milzīga atbildība, jo šie mazie klausītāji ir mūsu potenciālie nākotnes koncertu apmeklētāji," norāda LSO mākslinieciskais vadītājs Atvars Lakstīgala.

Koncertcikla "Laikmetu kodi mākslā un mūzikā" pēdējā šī mācību gada koncertlekcija sniegs ieskatu 20.gadsimta mūzikā. Kā jau ierasts, koncertu vadītājs Dzintars Jurgelaitis ar bagātīga vizuālā materiāla palīdzību stāstīs ne tikai par mūsu gadsimta mūziku, bet arī par galvenajām iezīmēm mākslā, modē, kultūrā. Savukārt orķestra skanējumu papildinās LSO soliste –flautiste Anita Barlote.

„Šim koncertam tematika ir 20.gadsimts, tāpēc esam izvēlējušies bērniem un jauniešiem, mūsuprāt, ļoti saprotamu mūziku. Akcentēsim kino un multiplikācijas filmu skaņu celiņus, no tiem lielākā daļa noteikti liksies pazīstama," ir pārliecināts Dzintars Jurgelaitis.

Atgādinām, ka mācību gada sākumā LSO aizsāka vērienīgu ciklu skolu jaunatnei, ko četrās koncertlekcijās par zīmīgiem laikmetiem mūzikā un mākslā klausās Liepājas un apkārtējo novadu skolu jaunatne, kā arī bērnudārzu audzēkņi.

Foto: LSO galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs Atvars Lakstīgala. Foto (c) Aigars Prūsis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV