Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

„Spiritual front" koncertēs Rīgā un Liepājā

EasyGet.lv, 17.04.2012. 16:38

Itāļu neo-tango un post-folk meistari „Spiritual front" pēc uzstāšanās pagājušajā gadā festivālā „Laba daba" 19. un 20. aprīlī ar diviem koncertiem viesosies Latvijā, informē Edgars Āboliņš.
„Spiritual front" koncertēs Rīgā un Liepājā

„Spiritual front" tiek uzskatīti par unikālu parādību modernajā folk un post-industriālajā mūzikā, sajaucot daudz dažādus mūzikas novirzienus un tradīcijas. Pati grupa savu stilu dēvē par suicide nihilist pop, taču tajā saklausāmas folkmūzikas, akustiskā roka un tango dvesmas. Mūzikas apskatnieki un žurnālisti, aprakstot „Spiritual front" daiļradi, bieži lieto arī apzīmējumu mafia folk.

Lai arī apvienība nekad nav guvusi plašu atzinību un to dziesmas nav bijušas iekļautas populārāko skaņdarbu topos, „Spiritual front" dziesmu salikumi un kopējā skaņdarbu noskaņa garantējusi viņiem savdabīgu kulta statusu tumšās un folk mūzikas klausītāju aprindās.

Citu starpā, grupas dziesmu tekstus iedvesmojuši pazīstamā itāļu režisora Pier Paolo Pasolini un rakstnieka Marķīza De Sada darbi.

Latvijā „Spiritual front" viesosies jau trešo reizi un pēdējoreiz šeit bija redzami kā vieni no pēdējiem mūziķiem uz galvenās festivāla „Laba daba" skatuves aizvadītajā gadā.

19. aprīļa koncertā Rīgā klubā Nabaklab itāļus iesildīs vienīgā pašmāju dark-folk, neo-folk stilā spēlējošā grupa „Ēnu kaleidoskops", kas šoreiz uz skatuves kāps mazākā – trīs cilvēku sastāvā. Jāpiebilst, ka šādā sastāvā „Ēnu kaleidoskops" uzstāsies pirmoreiz.

„Spiritual front" koncerti Latvijā:
19. aprīlis – Rīga, Nabaklab (Zigfrīda Annas Meierovica bulv. 12)
20. aprīlis – Liepāja, Fontaine Palace (Dzirnavu iela 4)

Papildu informācija:
www.nabaklab.lv
www.fontainepalace.lv
http://en.wikipedia.org/wiki/Spiritual_front

Foto: Itāļu neo-tango un post-folk meistari „Spiritual front". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV