Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Latvijas Radio koris un Kaspars Putniņš aicina uz koncertu "Sakrālie dziedājumi"

EasyGet.lv, 18.04.2012. 13:02

Latvijas Radio koris aicina uz koncertu "Sakrālie dziedājumi" Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā 27. aprīlī plkst. 19:30, informē kora sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Karaseva. Mūžīgās gaismas ceļojumā no renesanses freskām līdz mūsdienu skaņu gleznojumiem izskanēs Morisa Ravela un citu Eiropas meistaru mūzika līdzās Andra Dzenīša un Maijas Einfeldes darbu pirmatskaņojumiem.
Latvijas Radio koris un Kaspars Putniņš aicina uz koncertu "Sakrālie dziedājumi"

Latvijas Radio kora koncertsērija "Sakrālie dziedājumi" ir dažādu laikmetu mūzikas dižgaru sarunas par būtiskāko – par dzīvību, nāvi, ticību, cerību un mīlestību. Šajos koncertos dzirdami nozīmīgākie kormūzikas darbi, kas ienesuši jaunas kvalitātes mūzikas attīstībā. Ciklā "Sakrālie dziedājumi" Latvijas Radio koris kopā ar klausītājiem dodas muzikālā ceļojumā, atklājot kormūzikas augstvērtīgākā repertuāra lappuses.

Diriģents Kaspars Putniņš saka: "Programmas nosaukums "Mūžīgā gaisma" ir latviskots latīņu Lux aeterna – sēru mesas daļa, kuras teksts ir lūgšana par mūžīgo gaismu pāri aizgājušo dvēselēm. Tomēr mūžīgā gaisma ir dota arī mums – dzīvajiem. Tā ir oktobra saules starā, kas iemirdzas Morisa Ravela darbā Soupir ("Nopūta"). Ziemas gaismas maģiskā mirgojuma apdvests ir Heinca Holligera darbs "Ziema". Gundegas Šmites izvēlētais Šekspīra teksts opusā Light Seeking Light stāsta par nebeidzamo prāta gaismas un ēnu spēli cilvēka ceļā pie patiesības.

Magnificat ir Jaunavas Marijas pateicības lūgšana, par to, ka viņai uzticēts dot pasaulei gaismu, – atcerēsimies, ka Pasludināšanas ainas attēlojumos Mariju visbiežāk apspīd dievišķās gaismas stars. No neskaitāmajām šīs lūgšanas muzikālajām versijām šajā programmā skanēs spāņu renesanses polifonijas dižgara Tomasa Luisa da Viktorijas darbs Magnificat primi toni. Īpašs notikums būs divu latviešu komponistu jaundarbu pirmatskaņojumi – Maijas Einfeldes un Andra Dzenīša mūžīgās gaismas gleznojumi darbos ar Lux aeterna tekstiem.

Biļetes "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā stundu pirms koncerta.

Koncerta rīkotājs – VSIA "Latvijas Koncerti".

Vairāk informācijas: www.radiokoris.lv un www.latvijaskoncerti.lv

Foto: Latvijas Radio koris. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV