Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Sigulgā skanēs Mārtiņa Freimaņa dziesmu koncerts „Tu esi mans draugs"

EasyGet.lv, 19.04.2012. 09:26

Piektdien, 20. aprīlī, plkst. 19.00 Siguldas pilsētas kultūras namā „Putnu balle" un „PeR" vienosies Mārtiņa Freimaņa dziesmu koncertā „Tu esi mans draugs", informē Siguldas pilsētas kultūras nama direktore Baiba Bože.
Sigulgā skanēs Mārtiņa Freimaņa dziesmu koncerts „Tu esi mans draugs"

Pāragri aizsaulē aizgājušā mūziķa Mārtiņa Freimaņa draugi un skolnieki „Putnu balle" un trio „PeR" uzskata, ka nav labākas piemiņas draugam, kā viņa dziesmu atskaņošana un popularizēšana koncertos. Mūziķi atklāj, ka viņus vieno sajūta, ka tieši tagad vajag dziedāt un turpināt nepabeigtos darbus, ierakstīt neierakstītās Mārtiņa dziesmas, kuras viņš atstāja „Putnu Ballei" un „PeR".

Koncertā Siguldā skanēs Freimaņa komponētās dziesmas, kas laika gaitā kļuvušas par neatņemamu šo grupu repertuāra sastāvdaļu. Būs iespēja dzirdēt arī vēl nepubliskotas M.Freimaņa dziesmas, kas radītas tieši šiem kolektīviem.

„Putnu balles" sadarbība ar Freimani ir kopš 21. gadsimta sākuma, un šajā laikā piedzīvoti daudzi kopīgi koncerti, ierakstītas vairākas Freimaņa dziesmas, ar duetu „Valters un Kaža" iegūta piektā vieta 2005. gada Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Savukārt grupa „PeR" ar Freimani sadarbojās kopš 2009. gada. Mūziķis teicis, ka „PeR" atgriež viņā jaunību un aizdzen depresiju. Mārtiņš ir daudzu populāru, kā arī vēl nepubliskotu „PeR" dziesmu autors, palīdzējis puišiem gatavoties arī dalībai konkursā „Jaunais vilnis" 2010. gada vasarā.

Biļetes iegādājamas Biļešu Paradīze kasēs, www.bilesuparadize.lv un Siguldas pilsētas kultūras namā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV