Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

„Čikāgas piecīšu" duets dosies koncerttūrē pa Latviju

EasyGet.lv, 20.04.2012. 10:20

„Čikāgas piecīši" ar 50 gadu jubilejas koncertiem ir pasludinājuši par koncertdarbības izbeigšanu, taču grupas liriskās balss īpašnieks un daudzu iemīļotu dziesmu autors Armands Birkens un dziedātāja Lorija Vuda ir apvienojušies duetā, lai sniegtu 17 koncertus dažādās Latvijas pilsētās, informē koncertu organizatoru pārstāve Ilze Trumpe. Tuvākie koncerti paredzēti - 22. aprīlī Rīgā, 26. aprīlī Ķekavā, 27. aprīlī Liepājā, 29. aprīlī Saldū 30. aprīlī Ventspilī.
„Čikāgas piecīšu" duets dosies koncerttūrē pa Latviju

Armands Birkens "Čikāgas piecīšos" dzied jau no 1973. gada, kad no grupas aizgāja prom Ilmārs Dzenis, jo neesot bijis, kas dziedātu liriskās dziesmas. Armands Birkens sacerējis apmēram 25 dziesmas, kas kļuvušas par „Čikāgas piecīšu" neatņemamu repertuāra sastāvdaļu. Daudzas no tām ir ļoti atpazīstamas – „Ir septiņi no rīta Rīgas ielās", „Ja es daudz sev dzīvē prasu", „Par mani, draudziņ, nebēdā", „Ai, vasara, es tevi smaržās jūtu" un citas.

Lorija Vuda jau 15 gadus dzīvo Latvijā un darbojas mūzikas jomā. Viņa vada 3 korus Rīgā un Ventspilī un māca dziedāt bērnus. Koncertos Armands Birkens Loriju sauc par pavasara saulīti, kas ne tikai kuplina iemīļoto dziesmu skanējumu ar maigo balsi, bet arī krāšņo koncertu atmosfēru ar savu burvīgo smaidu.

Čikāgas latviešu sabiedriskās dzīves uzturētājs Armands Birkens Amerikā reti rod laiku ņemt rokās ģitāru un sacerēt, taču ierodoties Latvijā uz koncerttūri jau pirmajā vakarā sacerējis divas jaunas un pavasarīgas dziesmas, kuru pirmatskaņojumus iespējams baudīt tūres koncertos. Viena no tām ar Valda Krāslavieša humora un pašironiju piesātināto tekstu, bieži izpelnas atkārtošanu pēc skatītāju sirsnīgiem aplausiem.

Ja „Čikāgas piecīšos" līdz šim galvenais runātājs bija Legzdiņš , tad Armands Birkens koncertos parāda, ka arī var nodibināt izcilu kontaktu ar publiku to uzrunājot un ļoti daudz jokojot. Pēc koncerta parasti skan tik sirsnīgi aplausi, un „piedevas" jāsniedz vēl trīs un četras reizes.

Pēc koncertiem dziedātāji nāk kontaktēties ar publiku, kā Armands Birkens jokoja kādā koncertā „palīdz pasniegt mēteļus apmeklētājiem". Parasti šī kontaktēšanās stipri ieilgst, jo nevienam netiek liegti autogrāfs uz „Čikāgas piecīšu" albumiem, ko var iegādāties koncertos, kā arī fotografēšanās iespēja kopā ar māksliniekiem.

Šogad ASV pilsētā Milvokos Amerikas Latviešu Dziesmusvētku laikā gaidāma pati pēdējā „Čikāgas piecīšu" pilnā sastāva koncerts, taču Armands Birkens un Lorija Vuda ir pārliecināti, ka viņi turpinās uzstāties duetā vai kopā ar kādiem pieaicinātiem mūziķiem kamēr vien cilvēkiem būs vēlme dzirdēt „Čikāgas piecīšu" iemīlotās un arī jaunās dziesmas.

Foto: „Čikāgas piecīšu" duets - Armands Birkens un Lorija Vuda. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV