Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Satellites LV reanimē propagandu

EasyGet.lv, 23.04.2012. 15:26

Satellites LV mūziķi kopā ar draugiem kādā pamestā Padomju laiku jūrnieku sanatorijas kinozālē Latvijā atraduši 35 mm kinolenti ar filmas fragmentu, kas dažu dienu laikā tika pārvērsta par grupas jaunākā singla "Pagrīdē" videoversiju, informē grupas menedžments.
Satellites LV reanimē propagandu

Jauniegūtie kino ruļļi, kuros, visdrīzāk, redzama 1970. gados Kubā uzņemta propagandas filma, nogādāti mājās, notīrīti no putekļiem un jau nākamajā rītā aizvesti uz kinoteātri. Tur tie pārtīti, salīmēti un, projicējot uz lielā ekrāna, pārfilmēti ar mobilā tālruņa palīdzību.

Diemžēl, pirmie kadri atklāj tikai dažus no filmas veidotājiem, lai gan ir zināms pats galvenais - filmas nosaukums: "Katru dienu, katru stundu" (Todos los dias, Todas las horas). Tāpēc ikviens tiek aicināts palīdzēt noskaidrot ko vairāk par vērtīgo atradumu.

Visbeidzot, melnbaltā filma par Kubas revolucionārajiem bruņotajiem spēkiem, radariem, lokatoriem, slepenajiem dienestiem, gaisa telpas kontroli un kapitālistiskās aviācijas iespējamiem uzbrukumiem nonāk video studijā. Tur jauniegūtais materiāls tiek pielāgots mūzikai un pārvērsts par pavisam jaunu stāstu, kurā savijas bērnības sapņi par brīvību un ģimeni ar nemitīgu militāro konroli un propagandas klātbutni.

"Pagrīdē" ir grupas jaunā albuma titulskaņdarbs.

Satellites LV ir Ervings Znotiņš, Edgars Žilde, Jānis Žilde, Toms Ostrovskis, Mareks Ameriks.

http://www.satellites.lv

http://vimeo.com/user1189945/satelliteslvpagride

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV