Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

"New Classics" koncertā gaidāmi papildu pārsteigumi

EasyGet.lv, 24.04.2012. 14:30

"New Classics" koncerts Liepājā notiks 25. aprīlī Liepājas Latviešu biedrības namā. Koncertā piedalīsies mūziķi no grupām Cosmos un Musiqq.

Koncerta pirmā daļa iepazīstinās klausītājus ar laikmetīgo klasiku. Ērika Eglīša skaņdarbam "Con amore" ir trīs dažādas daļas, katra ar savu romantiku un motīvu, kas ir saistošs ikvienam klausītājam: Pavasara ziedi, Intermēdija un Mūžīgās vēstules. Skaņdarbs atklāj mīlestības daudzveidību ikdienā un par tās lielo lomu ikkatra dzīvē, bet Mūžīgās vēstules ir sūtītas bezgalībā tiem, kuriem neesam paspējuši pateikt visu, ko vēlējāmies. Uģa Prauliņa "Mūzika stīgām un klavierēm" ietērpta dažādās mainīgās emocijās un motīvos, kas ir saistīti ar Latviju un tās tautu. Skaņdarbā izskan svētku svinīgums ar atbrīvotību un prieku, kas kontrastē ar pilnmēness mežonīgumu un neapvaldītām dzīrēm. Skaņdarbā klavieru partija ir kā skaista un jauka meitene, uzticams draugs, kas piedalās visos orķestra jokos, nopietnībā un cēlumā.

Koncerta "New Classics" pirmās daļas skaņdarbus asociatīvi bagātina Inguna Krolles-Irbes veidotās vizualizācijas. Katrs no šiem trim skaņdarbiem vizuāli tiek iemūžināts mākslas darbā – gleznā, kas pārtop elektroniskās gleznās, bagātīgi papildinot skaņdarba noskaņu koncertā. Īpašu pietāti māksliniece velta katra skaņdarba būtības atklāsmei.

Koncerta otrā daļa būs pārsteigumu pilna klausītājiem. Ikviens tiks aicināts dejot pie kino mūzikas pērlēm no filmām "Ceplis", "Pie bagātās kundzes", "Sprīdītis", "Puika", "Spēle", "Pūt vējiņi", "Ezera sonāte" un "Ilgais ceļš kāpās". Mārtiņa Brauna dziesmu "Dvēselīte" dziedās Jānis Strazdiņš no Cosmos. Savukārt Jura Kulakova jestro "Tumsa, tumsa..." dziedās Jānis Strazdiņš no Cosmos, Rūta Dūduma un Gatis Supe no Musiqq, kopā ar Ģirtu Ozoliņu no Valsts Akadēmiskā kora un Elīnu Čamperi no RPIVA.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV