Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Oranžās brīvdienas „Spīd" ved uz Eiropu

EasyGet.lv, 25.04.2012. 11:28

Grupa „Oranžās brīvdienas" (OB) šodien dodas uz Vāciju un Nīderlandi, kur vairākos koncertos prezentēs jauno albumu „Spīd".
Oranžās brīvdienas „Spīd" ved uz Eiropu

Grupai „Oranžās brīvdienas" vairāki koncerti paredzēti Nīderlandes pilsētā Groningenā, kā arī Vācijā Lībekā un Hamburgā. Šis šogad būs grupas pirmais ārzemju izbraukums, taču padomā esot arī vairāki citi. Grupas basģitārists Kundziņš jeb Māris Vaivods, kurš vienlaikus ir arī viens no OB ārvalstu koncertu koordinatoriem pārliecināts, ka albums „Spīd" Centrāleiropā cilvēkiem ies pie sirds ne mazāk labi, kā Latvijā: „Es domāju, ka ir forši atkal izgāzt ar busu pa Eiropu. Nīderlandē, kā zināms, pašlaik ir tulpju sezona, un visa valsts ir viens liels tulpju dārzs. Pie horizonta var vērot dzirnavas un holandiešu zemniekus kopjam laukus koka tupelēs Vācijā uzspēlēsin Hamburgā, kur, kā zināms, ir radušies Bītli un vēl citas rokgrupas. Lībekā savukārt piestāj prāmis, kurš uz turieni peld no Liepājas. Ja neies buss, gāzīsim ar to atpakaļ."

Šobrīd OB jau uzsākušas darbu pie jauna albuma, kas dienas gaismu varētu ieraudzīt ātrākais pēc gada. „Ir sagatavots muzikālais materiāls lielākajai daļai albuma, pat provizorisks nosaukums ir. Vēl gan priekšā milzīgs darbs, lai to novestu līdz kaut kam ausij un dvēselei baudāmam," tā grupas balss un dziesmu autors Speiss jeb Ints Ķergalvis. Paralēli tam grupa gatavojas vasaras festivāliem. Pirmais koncerts pēc atgriešanās Latvijā būs 19. maijā Muzeju naktīs Liepājā. Tāpat OB varēs redzēt un dzirdēt festivālos „Laba Daba", „Pīlādzis", Infinitus" un citos.

Albumu „Spīd" joprojām var iegādāties mūzikas ierakstu veikalos Rīgā un OB mājas lapā internetā pēc adreses www.oranzas.lv.

OB albuma „Spīd" prezentācijas pasākums „Nabaklab":

Foto: Oranžās brīvdienas pasākumā „Restartējies!" klubā „Godvil". Foto (c) Juris Rozenbergs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV