Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Vislatvijas aktieru dīdžeju cīņās gaidāma 90. gadu klases vakara atmosfēra

EasyGet.lv, 25.04.2012. 15:14

27. aprīļa vakarā Kaņepes Kultūras centrā notiks šīs teātra sezonas muzikālākais notikums - trešās Vislatvijas aktieru dīdžeju cīņas, kas kopā pulcē Latvijas valsts un neatkarīgos teātrus. Dalību pasākumā ir apstiprinājuši deviņu teātru pārstāvji, informē Zane Estere Gruntmane.
Vislatvijas aktieru dīdžeju cīņās gaidāma 90. gadu klases vakara atmosfēra

Trīsvienība BaibaDanaLienīte no Leļļu teātra ieradīsies kā sievietes melnā uzspēlēs mūziku ar gaišuma un naivitātes nokrāsu, kas liks visiem atplaukt smaidā un kļūt pavasarīgi priecīgiem. Daiļās dāmas sola arī kāda "noslēpumainā viesa" ierašanos.

Ar neatvairāmu sieviešu skaņu valdzinājumu apburs Valmieras Drāmas teātra aktrise Inga Siliņa: "Spēlēšu tikai un vienīgi sieviešu kārtas pārstāves. Skanēs lieliskas sieviešu balsis un viņu skaņdarbi".

Gints Šimelis–Širmanis un Andris Kalnozols (Umka.lv) ar pa pusei sliktas mūzikas palīdzību centīsies sasniegt 90. gadu klases vakara vibrācijas. Kopā atcerēsimies laiku, kad klasesbiedrus sauca Kaspars, Ilze un Liene. Tā kā pagājušais gadsimts bija milzīga improvizācija, tad 90to gadu mūzika vēsturē ieies apstulbusi kā skolēns, kas Merkuram uzdzēris Izbu.

Mārtiņš Počs (Dailes teātris) sola pilnīgu apvērsumu laba noskaņojuma kultivēšanā: "Vai tā būs zaļumballīte? - Nē! Vai tas būs Klubņiks? - Nē! Vai tā būs Laba ballīte? JĀ! Laba Mūzika, Labi Cilvēki, Laba Ballīte. Un, lai padarītu to visu krāsaināku, ņemšu talkā savu labāko draugu Mazo Šoviņu!"

Mārtiņš Eihe (Nomadi) aka DJ Caps, spēlēs 80to un 90to gadu mūziku no sākuma līdz beigām, ar bildēm un komentāriem, latviski un angliski. DJ Caps devīze "Simple the best" - diezgan kustīga, bet brīžiem dikti lustīga.

Dirty Deal Teatro aktiera Toma Auniņa performances laikā tiks radīta jauna muzikāla interpretācija ar akustisko instrumentu un video palīdzību: "...un Atomola, bez saskaņošanas ar vadību, šļāc savas iekšas uz klātesošo kailajām miesām, un svētie aizlūdz - zeme, atveries!!"

Savukārt tālās Liepājas "Goda teātri" pārstāvēs pats Kaspars Gods, kura galvenais instruments dīdžeju cīņās ir konkrētība: "Nekāda teātra, viss notiks pa īstam. Dzīvosim tepat un tagad, tāpēc iepriekš neko zināt nevar.. Kā būs..būs".

Šī vakara skumjāko mūziku spēlēs Andrejs Jarovojs aka DJ iTunes Shuffle no Ģertrūdes ielas teātra.

"2012. gada 27.aprīlis Kaņepes kultūras centrs pulcē kopā divus dj-us ģēnijus, kuri paši vēl nezina, ka tādi ir, jo līdz šim vēl nekad viņiem pašiem nav ienākusi prātā doma spēlēt kā dīdžejiem. Vai viņiem abiem kopā izdosies saspridzināt pamatus Kaņepes kultūras centram? Dāmas un kungi, jūsu uzmanībai Artis Drozdovs un Kristians Kareļins (Nacionālais teātris)."

Vislatvijas aktieru dīdžeju cīņu noteikumi:
1.Dalībnieki cīņu I un II posmā izlozes kārtībā spēlēs 2 x 10 minūšu garu mūzikas setu;
2.Finālā nokļūst 3 vislabāko skatītāju atbalstu guvušie dīdžeji.

Atgādinām, ka vakaru vadīs otro aktieru dīdžeju cīņu uzvarētājas – MadAnt (Nacionālais teātris), bet cīņu galvenais tiesnesis - pirmo dīdžeju cīņu uzvarētājs Ģirts Šolis (Umka.lv). Cīņu starplaikos publiku izklaidēs Ģirta Šoļa un Gata Malika muzikālās performances.

Galvenā balva: ceļojošā aktieru dīdžeju cīņu kanniņa un ceļa zīme dalībai "Vislatvijas labāko aktieru dīdžeju cīņu finālā", kas norisināsies Valmierā festivāla "No Mad I" ietvaros no 5. - 7. jūlijā.

III Vislatvijas aktieru dīdžeju cīņas rīko radošā apvienība "Nomadi". Sadarbības partneris - Kaņepes Kultūras centrs; informatīvais atbalstītājs - žurnāls IR.

Trešās Vislatvijas aktieru dīdžeju cīņas sāksies plkst. 21:00. Ieeja - par ziedojumiem.

Kaņepes Kultūras centrs atrodas Skolas ielā 15, Rīgā.

Foto ieskats iepriekšējās aktieru dīdžeju cīņās:
Nomadi Art House: http://ikdiena.nomadi.lv/2011/10/pirma-latvijas-teatru-aktieru-dj-battle/
Teātra Bārā: http://ikdiena.nomadi.lv/2012/01/2-vislatvijas-aktieru-dj-cinu-foto/

Informācija: www.nomadi.lv
Seko līdzi arī sociālajos portālos:
Twitter: http://twitter.com/#!/nomadi_lv
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Radošā-apvienība-NOMADI/221572637893060
Draugiem.lv: http://www.draugiem.lv/nomadi

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV