Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Black Label Society iesildīs Sanctimony

EasyGet.lv, 26.04.2012. 09:15

Koncertzālē Palladium Rīga 15. maijā uzstāsies amerikāņu heavy metal grupa Black Label Society. Viesus koncertā iesildīs pašmāju death 'n' roll apvienība Sanctimony.
Black Label Society iesildīs Sanctimony

Black Label Society 1998.gadā izveidoja ģitārists un dziedātājs Zaks Vailds (Zakk Wylde), viņš arī palicis vienīgais nemainīgais grupas dalībnieks un pārliecinošs līderis.

Kopš 1987.gada Zaks Vailds bijis ilggadējs roka vaterāna - Black Sabbath dalībnieka Ozija Osborna sabiedrotais gan studijā, gan viņa solo turnejās. Vailds tika apstiprināts par Osborna ģitāristu divdesmit gadu vecumā pēc tam, kad bija nosūtījis viņam savu ierakstu. Nereti Black Label Society spēlēja Osborna koncertos kā iesildītāji un arī Rīgā Vailds reiz nodemonstrēja apskaužamu izturību, nospēlējot divus koncertus pēc kārtas – vispirms ar savu grupu, kurā viņš ir līdervokālists, soloģitārists un spēlē arī taustiņinstrumentus, bet pēc tam kā ģitārists kopā ar Osbornu. Arī šīs vasaras Eiropas turnejas grafiks ir saspringts - koncerti notiek gandrīz katru dienu un pirmais ir lielākajā ceļojošajā rokfestivālā Sonisphere Varšavā kopā ar Metallica, Machine Head un Gojira. Zaks Vailds ar savu atraktīvo spēles stilu, ko viņš sācis izkopt četrpadsmit gadu vecumā un reizēm tam veltījis pat divpadsmit stundas dienā, ir viens no mūsdienu atzītākajiem ģitāristiem, kurš iedvesmojis neskaitāmus mūziķus visā pasaulē – arī viens no Latvijas vadošajiem heavy metal ģitāras meistariem Jānis Levits ir pārliecināts Zaka Vailda fans.

Black Label Society kontā ir deviņi studijas albumi, bet viņu sniegums dzīvajos priekšnesumos fiksēts koncertalbumā 'Alcohol Fueled Brewtality' un trīs video albumos.

Grupas rūdījums ne vienam vien mūziķim devis stabilu pamatu turpmākajai karjerai - Black Label Society īsi pirms pāriešanas uz mega populāro grupu Metallica ir spēlējis arī basģitārists Roberts Trujillo, kurš pirms tam arī bija izpelnījies godu spēlēt Osborna grupā, tāpat kā vēl viens basgitārists – Maiks Inezs (Mike Inez) no Alise In Chains.

Pašlaik grupas Black Label Society sastāvā kopā ar Zaku Vaildu spēlē John DeServio (basģitāra), Nick Catanese (otrā ģitāra) un Chad Szeliga (bungas).

Black Label Society pašmāju iesildītāji būs Latvijas zināmākā death 'n' roll apvienība Sanctimony, kas tika dibināta jau tālajā 1994. gadā. Sanctimony tika atzīti par 2010. gada labāko Latvijas metāla koncertgrupu un koncertā prezentēs pirms diviem mēnešiem izdoto minialbumu 'Perfection'. Sanctimony sastāvs ir Jānis Boļšaks (vokāls), Viesturs Grīnbergs (ģitāra), Pauls Ruško (ģitāra), Deniss Denisenko (bass) un Jēkabs Zemzaris (bungas).

Koncertā uzstāsies arī pagaidām vēl nenosaukta ārzemju iesildošā grupa.

Biļetes no Ls 15 "Biļešu Serviss" kasēs un internetā:
http://www.bilesuserviss.lv/lat/concerts/muzika/roks_un_pops/?concert=103284

www.blacklabelsociety.com
www.sanctimony.lv

Vairāk informācijas:
www.facebook.com/palladiumriga
www.twitter.com/palladiumriga
http://www.positivus.com

Foto: Pašmāju death 'n' roll apvienība Sanctimony. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV