Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

LNSO aicina uz sezonas noslēguma koncertu

EasyGet.lv, 26.04.2012. 11:26

Jau tradicionāli maijā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) noslēdz koncertu sezonu. 11. maijā plkst. 19:00 Lielajā Ģildē ar spožu programmu izskanēs LNSO sezonas noslēguma koncerts, informē LNSO komunikāciju vadītājs Mārtiņš Pučka.
LNSO aicina uz sezonas noslēguma koncertu

Karela Marka Šišona un LNSO izpildījumā krievu klasika vienmēr ir spilgta muzikālā pieredze, ko apstiprina klausītāju nedalītā sajūsma nu jau daudzu gadu garumā. Sezonas noslēgumā orķestris maestro Šišona vadībā iedzīvinās vienu no visu laiku traģiskākajiem un emocionālākajiem skaņdarbiem – Sergeja Prokofjeva „Romeo un Džuljetu". Savukārt intrigai piedāvās iepazīšanos ar spožo vijolnieku Giju Braunšteinu, kurš nu jau vairāk nekā desmit gadus ir Berlīnes filharmoniskā orķestra pirmais koncertmeistars. Rīgā viņš debitēs ar mūžam iemīļoto vijoles repertuāra pērli – Fēliksa Mendelszona Vijolkoncertu.

Programma:
Ludvigs van Bēthovens Uvertīra „Egmonts" op. 84
Fēlikss Mendelszons Koncerts vijolei ar orķestri mi minorā op. 64
Sergejs Prokofjevs Fragmenti no svītas „Romeo un Džuljeta"

Vijolnieks Gijs Braunšteins dzimis Telavivā, Izraēlā. Vijolspēli viņš mācījies pie Haima Tauba un vēlāk pie Glena Dikterova un Pinhasa Cukermana Ņujorkā.

Jau agrā jaunībā Gijs Braunšteins kļuva par starptautiski pazīstamu solo mākslinieku un kamermūziķi. Braunšteins uzstājies kopā ar Izraēlas filharmonisko orķestri, Cīrihes Tonhalles orķestri, Bambergas simfonisko orķestri, Dānijas Radio simfonisko orķestri un Frankfurtes Radio simfonisko orķestri, kā arī Milānas La Scala filharmonisko orķestri, Berlīnes filharmonisko orķestri un daudziem citiem. Braunšteina ar lieliem panākumiem uzstājies pasaules ievērojamākajās koncertzālēs un sadarbojies ar tādiem izciliem mūziķiem kā Izāks Šterns, Andrašs Šifs, Zubins Meta, Maurīcio Pollīni, Vladimirs Fedosejevs, Jefims Bronfmans, Daniels Barenboims, Lioba Brauna, Sers Saimons Retls, Micuko Ušida, Andrejs Boreiko, Lan Lans, Džonatans Nots, Emanuels Akss, Garijs Bertīni, Pjērs Lorāns Emārs, Semjons Bičkovs un Angelika Kiršlāgere. Laikā no 2003. līdz 2007. gadam Braunšteins bija mūzikas profesors Berlīnes Mākslas universitātē, bet kopš 2006. gada ir Rolandsekas mūzikas festivāla Vācijā mākslinieciskais vadītājs. Viņa vadītajā festivālā uzstājušās tādas zvaigznes kā flautists Emanuels Pajū, pianiste Elēna Grimo, altists Amihajs Gross un obojists Fransuā Lelē. 2000. gadā Gijs Braunšteins tika iecelts par Berlīnes filharmoniskā orķestra koncertmeistaru, kļūdams par orķestra vēsturē jaunāko personu šajā amatā. Ar to aizsākās Braunšteina orķestra mūziķa karjera. Šobrīd viņš turpina darbu Berlīnes filharmoniķos, strādājot ar orķestri četrus mēnešus gadā. Mūziķa pagājušās sezonas lielākie notikumi solokarjerā bija koncerti ar Izraēlas simfonisko orķestri, Zalcburgas orķestri Mozarteum, Reinzemes-Pfalcas Vācijas Valsts filharmonisko orķestri, Pannonijas filharmonisko orķestri un Sofijas filharmonisko orķestri. Ar kamermūzikas un solo koncertiem viņš uzstājies Londonā, Parīzē, Berlīnē, Luksemburgā, Jeruzalemē, Frankfurtē, Horvātijā un Polijā. Pēdējos gados Gijs Braunšteins ar aizrautību piedalās Rietumu-austrumu dīvāna orķestra darbībā, ar kuru arī devies turnejās. Vijolnieka instruments ir reta vijole, ko 1679. gadā darinājis Frančeko Rodžēri.

Foto: LNSO galbenais diriģents Karels Marks Šišons. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV