Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Diriģenti Jānis un Marta Ozoli aicina uz koncertu “Latvieša lūgšanu dziesmas”

EasyGet.lv, 30.04.2012. 14:46

Piektdien, 18. maijā, plkst. 19:00 Kultūras centrā Berģi un sestdien, 19. maijā, plkst. 18:00 Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā Garkalnes novada jauktais koris Pa Saulei aicina rīdziniekus un pilsētas viesus ieklausīties dvēseliskākajās latviešu autoru dziesmās, kuras koncertā "Latvieša lūgšanu dziesmas" apvienojuši diriģenti Jānis un Marta Ozoli, informē GeenRiver MUSIC projektu direktore Sondra Lāce.
Diriģenti Jānis un Marta Ozoli aicina uz koncertu “Latvieša lūgšanu dziesmas”

Koncertprogramma ir izveidota, apkopojot latviešu komponistu darbus, kas simbolizē katra latvieša dvēselisko saikni ar Dievu, šīs saiknes noturību un atspoguļojumu latvietim tik neatņemamā un svarīgā gara izpausmes veidā kā mūzika.

"Koncerta gaitā runāsim par Dieva nozīmi latvieša dzīvē un mēģināsim rast atbildes uz vairākiem it kā pašsaprotamiem pieņēmumiem, kuri bieži vien tomēr ir maldīgi. Šīs pārdomas un, cerams, jauni dvēseliski atklājumi tiks apdziedāti ar, manuprāt, skaistākajām latviešu autoru "Dvēseles dziesmām" ", teic diriģents Jānis Ozols.

Koncerta programmā būs dzirdami skaistākie latviešu autoru darbi no Imanta Kalniņa, Lūcijas Garūtas, Andreja Jurjāna, Pētera Butāna, Ērika Ešenvalda, Zigmara Liepiņa un citu autoru daiļrades.

Garkalnes novada jauktais koris Pa Saulei ir dibināts 2009. gadā, un nesenajā pastāvēšanas vēsturē koris Pa Saulei jau paspējis izcīnīt zeltu starptautiskajā koru konkursā Itālijas pilsētā Rimini, kurā diriģente Marta Ozola ieguva konkursa labākās diriģentes balvu. Tāpat koris Pa Saulei XIII Latvijas koru saietā brāļu Jurjānu memoriālajā muzejā Ērgļu novada Meņģelos koru konkursā Par latviešu tautas dziesmas brāļu Jurjānu apdarē skatuviskāko izpildījumu izcīnīja uzvaru un ceļojošo Meņģeļu balvu. Savukārt 2011. gadā VII starptautiskajā koru konkursā Varsovia Cantat, kas norisinājās Polijas galvaspilsētā Varšavā, koris ieguva Sudraba Liru.

19. maija koncertam Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā biļetes pieejamas visās Biļešu Paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.
18. maijā koncertā kultūras centrā Berģi ieeja - bez maksas.

Foto: Garkalnes novada jauktais koris Pa Saulei. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV