Trešdiena, 02.Oktobris 2024. » Vārdadienas svin: Skaidris, Ilma;

Jūrmalas pludmalē atklās unikālu koncertu laukumu

EasyGet.lv, 07.05.2012. 10:23

Šovasar Jūrmalā, Dzintaru pludmalē tiks uzcelts jauns koncertu laukums - Dzintaru Jūras Estrāde – pilnvērtīga koncertzāle zem klajas debess, informē SIA „Priority Production" komunikāciju speciāliste Tatjana Baļvas. Laukums solās kļūt par alternatīvu Latvijā esošajām koncertu rīkošanas vietām.
Jūrmalas pludmalē atklās unikālu koncertu laukumu

Savas koncepcijas un atrašanās vietas ziņā unikālais laukums tikai uz divām dienām – 22. un 23. jūliju – tiks uzcelts pašā Jūrmalas sirdī, Dzintaros pie galvenās izejas uz jūru. Tas taps saskaņā ar SIA „Priority Production" ierosinājumu un ar Jūrmalas pilsētas domes atbalstu. Abas dienas koncertu laukumā notiks divi liela mēroga koncerti. Jūras estrāde atradīsies norobežotā pludmales teritorijā starp krasta līniju un Turaidas ielas sākumu, kļūstot par lielāko koncertzāli, kāda jebkad ir bijusi Jūrmalā.

Dzintaru Jūras Estrādei, kas spēs kopumā uzņemt līdz pat 4 500 viesu, tiks nodrošināta ērta infrastruktūra. Apmeklētāju ērtībām norobežotā pludmales teritorija tiks noklāta ar koka grīdu. Pie pašas jūras tiks uzcelta vērienīga skatuve, kas tiks aprīkota ar aukstākās kvalitātes skaņas, gaismas un video tehniku. Nepieciešamības gadījumā laukumā būs iespējams izvietot vairāk kā 3000 sēdvietu. Šāda optimāla zāles ietilpība ļaus aicināt slavenus, visā pasaulē populārus māksliniekus.

Projektu unikālu padara ne tikai estrādes atrašanās vieta, kas piedāvās jūrmalniekiem un Jūrmalas viesiem iespēju baudīt koncertus, vienlaikus priecājoties par kūrortpilsētas lielāko bagātību – Jūrmalas skaistāko pludmali un saulrietu pie jūras. Līdz šim Jūrmalā tieši pie jūras ir organizēts tikai neliels skaits pasākumu. Latvijas vasaras kultūras dzīves epicentru - Jūrmalu - jūlija beigās apmeklē vislielākais viesu skaits un tas mudina dažādot pilsētas kultūras pasākumu programmu. Turklāt šajā laikā parasti valda vislabākie laika apstākļi, kas rosina biežāk atpūsties pie jūras. Dzintaru Jūras Estrādes celtniecība ļaus Jūrmalā organizēt plaša mēroga mūzikas pasākumus ar koncepciju, kas mūsu reģionā iepriekš nav praktizēta.

Šāda mēroga projekta īstenošanai, protams, ir nepieciešamas lielas investīcijas. Lai gan šogad laukums tiks uzcelts tikai uz divām dienām, koncertu apmeklētāji, pērkot biļetes uz estrādē notiekošajiem pasākumiem, nobalsos par to, vai nākotnē šis projekts jāturpina un jāpaplašina. Projekta rīkotāji cer, ka Dzintaru Jūras Estrāde kļūs par tradicionālu vasaras koncertu laukumu Jūrmalā.

Foto: Dzintaru Jūras Estrādes makets. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV