Trešdiena, 02.Oktobris 2024. » Vārdadienas svin: Skaidris, Ilma;

Muzikālās otrdienas Sv.Pētera baznīcā maijā

EasyGet.lv, 07.05.2012. 13:37

Sv. Pētera baznīcā tradicionāli notiek klasiskās mūzikas koncerti, iepazīstinot publiku ar jauniem izpildītājmāksliniekiem un sniedzot ieskatu Rīgas mūzikas skolu un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas docētāju un studentu sagatavotājās koncertprogrammās.
Muzikālās otrdienas Sv.Pētera baznīcā maijā

Muzikālās otrdienas ļauj klausītājiem izbaudīt baznīcas arhitektūras majestātisko klātbūtni un iepazīties ar Rīgas koncertdzīvi, kas notiek ne tikai uz Nacionālās operas un lielajām mūzikas skatuvēm. Tā ir mūzika, kas ienāk cilvēka iekšējo pārdzīvojumu un dvēseles pasaulē. Mūzika, kas runā par jūtām un kaislībām, par dabu, par fantastiskiem ceļojumiem, sapņiem, cerībām un pasauli. Skaņkārtās nereti ieskanas liriska, apcerīga noskaņa, kā būtisku izvirzot mūžīgo konfliktu starp sapni un īstenību un muzikālajās partitūrās manifestējot garīgā skaistuma etalonu.

8. maijā plkst. 18.00 Jāzepa Mediņa Mūzikas vidusskolas audzēkņu koncerts veltīts Mātes dienai. Programmā - Arvīda Žilinska, V.A.Mocarta, Alfreda Kalniņa, Jāzepa Vītola, Gļinkas, Čaikovska, Reinekes un Maskaņji skaņdarbi.

13. maijā plkst. 16.00 notiks koncerts Mūzikas pērles Mātes dienai. Muzicē Latvijas Filharmoniķi Boļeslava Voļaka vadībā. Latvijas Filharmoniķi savās koncertprogrammās apvieno vairāku žanru mākslinieku centienus pilnveidot dažādu laikmetu mūzikālo vērtību atskaņojumus un, popularizējot mūzikas kultūru, aktīvi iesaistās Latvijas kultūras dzīvē. Latvijas Filharmoniķi izmanto progresīvās un netradicionālās mūzikas un mākslas pasniegšanas formas, piedaloties mūzikas projektos Latvijā un ārzemēs. Muzikālajā otrdienā Sv. Pētera baznīcā Latvijas Filharmoniķi atskaņos Volfgangs Amadeja Mocarta Simfoniju Nr27G-dur, Johana Brāmsa Ungāru deju Nr.5, Dvoržāka Slāvu deju Nr.2, Phelbela Kanonu un Vāgenzeila Koncertu trombonam. Solists - Artūrs Hrustaļovs. Ieeja - bez maksas.

15. maijā plkst. 18.00 Sv. Pētera baznīcā gaidāms Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas Pūtēju orķestra koncerts, bet 22. maijā plkst. 18.00 muzicēs Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas simfoniskais orķestris.

Ieejas maksa Ls 1, skolēniem un pensionāriem Ls 0,50.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV