Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

"Aparāta" Pētera Helmsa kamermūzikas koncerts

EasyGet.lv, 08.05.2012. 09:09

Šodien, 8. maijā, plkst. 18:00 Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas LMT kamerzālē koncertā "Pavasara un māju sajūta" būs klausāma dāņu komponista Pētera Helmsa, kā arī Edgara Raginska un Dmitrija Šostakoviča kamermūzika, informē Dānijas Kultūras institūts Ilva Sinkēviča. Helmsa autovakars notiek Dānijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē atzīmēšanas pasākumu ietvaros.
"Aparāta" Pētera Helmsa kamermūzikas koncerts

Nav nejaušība, ka Pētera Helmsa koncerts notiek Rīgā, jo šeit šis jaunais komponists pavadīja ievērojamu daļu jaunības savas mātes darba sakarā. Tiesa, sākotnēji viņš bija pazīstamāks alternatīvās jaunatnes vidū ar dalību grupā Aparāts un koncertiem tādās vietās kā klubs "Depo", kā arī komponējot mūziku Jura Podnieka Studijai. Helmsam pilnasinīgi pievēršoties laikmetīgajai mūzikai, viņa debija skaņdarbam "Motorcycledance" divām klavierēm tiek atskaņota Rīgas Filharmonijā. Vēlāk viņam ir bijuši pasūtījumi no tādiem mūziķiem kā Ilzes Urbānes, ansambļa Altera Veritas, Poula Jākobsena, Janes Tomsena, Corona Guitar Quartet, Sanktpēterburgas Konservatorijas Stīgu kvarteta, Messer Quartet, un citiem. Pēteris Helms strādā arī elektroniskās mūzikas, skaņu instalāciju un skaņu dizaina jomās. Šobrīd viņš studē Karaliskās Dānijas Konservatorijas Kopenhāgenā maģistrantūrā.

Ieeja koncertā 8. maijā plkst. 18:00 Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas LMT kamerzālē - bez maksas.

Foto: Pēteris Helmss koncertā klubā Nabaklab. Foto (c) Inese Kalniņa

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV