Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Šveicē skanēs komponistes Santas Bušs portretkoncerts

EasyGet.lv, 14.05.2012. 09:51

16. maijā Villa Sträuli Vintertūrā notiks Santas Bušs portretkoncerts, kura ietvaros Šveices ansamblis Ensemble TaG atskaņos vairākus latviešu komponistes skaņdarbus, informē Zane Prēdele.
Šveicē skanēs komponistes Santas Bušs portretkoncerts

Santas Bušs mūzika atskaņota nozīmīgās koncertzālēs un laikmetīgās mūzikas festivālos gan vairākās Eiropas valstīs, gan ASV un Kanādā. Kopš 2012. gada janvāra ar Zulcberga fonda (Sulzberg Fondation) atbalstu viņa kā rezidējošā komponiste strādā ilgtermiņa residencē Villa Sträuli Vintertūrā (Winterthur), Šveicē. Komponistes portretkoncertā Ensemble TaG atskaņos trīs Santas Bušs kompozīcijas, kas tapušas 2010. gadā, iedvesmojoties no mākslinieku rezidencē Le Ville Matte Teuladā, Sardīnijā pavadītā laika, Vidusjūras reģiona dzīvesstila, garšu un krāsu bagātības, kā arī krāšņās dabas.

TransprenT klavierēm atskaņos pianists Rafaels Ritti (Rafael Rütti), Rosmarin basklarnetei izskanēs Martina Truningera (Martin Truninger) lasījumā un pirmatskaņojumu piedzīvos angedra, cikla četriem mūziķiem jaunā versija Ensemble TaG interpretācijā.

Papildus informācija par koncertu un Santu Bušs:
http://www.villastraeuli.ch/veranstaltungen_en.shtml
http://www.lmic.lv/core.php?pageId=722&id=4015&profile=1

Foto: Komponiste Santa Bušs. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV