Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Vasaras svētdienu pēcpusdienās Liepājā skanēs ērģeļmūzika

EasyGet.lv, 17.05.2012. 09:59

Liepājas Sv.Trīsvienības katedrāles ērģeļu skanējumu nav iespējams ne aprakstīt, ne atstāstīt. Tāpēc liepājnieki pamatoti lepojas ar šo instrumentu un savus viesus mudina klausīties unikālās ērģeles. Arī apceļotāju kartēs katedrāle ir iezīmēta, un ja tur vēl paredzēts koncerts...
Vasaras svētdienu pēcpusdienās Liepājā skanēs ērģeļmūzika

Pirms gada Liepājas Sv.Trīsvienības baznīcas atjaunošanas fonds rīkoja regulārus koncertus visas vasaras garumā. To novērtēja klausītāji un tā piedzima ideja par ikgadēju koncertciklu „Mūzika Dievnamam". Arī šogad tā norisi finansiāli atbalstīs Liepājas Kultūras pārvalde, Kultūrkapitāla fonds un Latvijas radio.
Cikls ne vien ļauj iepazīt unikālo ērģeļu skanējumu bet dod klausītājiem iespēju ziedot instrumenta un dievnama restaurācijai. Tūristu grupām un individuālajiem apmeklētājiem būs vienkārši ieplānot koncertu apmeklējumus.

Šovasar no 3. jūnija līdz 26. augustam Latvijas ērģelnieki uzstāsies vienā laikā. Tāpēc arī aicinājums ir lakonisks – ik svētdienu plkst. 18.00 Liepājas Sv.Trīsvienības katedrālē.

Trīspadsmit svētdienās 30 minūšu programmās dzirdēsim baroka un klasicisma laikmeta mūziku latviešu ērģelnieku Kristīnes Adamaites, Līgas Pūķes, Ingas Sarkanes, Līgas Augustes, Jāņa Pelšes, Aivara Kalēja (un soprāna Endijas Rezgales), Larisas Carjkovas, Jevgeņija Ļisicina, Diānas Jaunzemes, Jolantas Barinskas, Ilzes Reines, Lienes Andretas Kalnciemas atskaņojumā, kā arī Jūlijas Bujanovaites no Lietuvas un Rafaela Nigbura no Vācijas priekšnesumus.

Liepājas Sv. Trīsvienības ev.lut. draudze cer, ka ērģeļmūzikas koncerti vasaras svētdienu novakarēs kļūs par tradīciju pilsētas kultūras dzīves apritē.

Foto: Liepājas Sv.Trīsvienības katedrāle. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV