Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Norvēģi „Aura Noir" – festivāla „Devilstone" ekstrēmālākā grupa

EasyGet.lv, 17.05.2012. 12:27

Pēc diviem mēnešiem, no 12. līdz 15. jūlijam, Lietuvā, Anikšķos notiekošais vasaras notikums ar lepnumu piedāvā black/thrash metāla kolektīvu „Aura Noir". Vieni no prestižākajiem šī žanra pārstāvjiem uzstāsies festivālā „Devilstone" un pirmo reizi Baltijā, informē festivāla organizatori.
Norvēģi „Aura Noir" – festivāla „Devilstone" ekstrēmālākā grupa

Ugunīgā metāla simbioze

„Aura Noir" jeb „Melnā aura" - zem šī nosaukuma slēpjas trokšņaina virtuozu mūziķu trijotne, kuru mūzika iemieso visu, kas raksturīgs ekstrēmā metāla būtībai: stingrs, pirmatnējs pamats, rifu jūra, kā arī mežonīga, apdullinoša noskaņa. Tas viss tiek pasniegts dziļā, autentiskā bezkompromisa ekstrēmismā, kas piešķir „Aura Noir" mūzikai spēku, enerģiju, un, protams, velnišķīgi stipru rokenrola devu.

Plaša mūzikas izpausme un nozīmīgi partneri

1993. gadā dibināto „Aura Noir" varētu dēvēt par samērā tradicionālu black/thrash metāla grupu. Tomēr interesanti, ka mūziķi tikpat radoši darbojas arī citos, ne mazāk veiksmīgos muzikālos projektos. Piemēram, „Aura Noir" vokālists un vienlaicīgi arī basģitārists Apollyon, sākot ar šo gadu ir pilntiesīgs leģendārās grupas „Immortal" dalībnieks. Ģitārists Blasphemer ir ne tikai gothic doom metāla grupas „Ava Inferi" un death metāla projekta „Nader Sadek" dalībnieks, bet arī 14 gadus spēlējis grupā „Mayhem". Basģitārists Aggressor savukārt ir eksperimentālā un avangarda metāla projektu „Ved Buens Bnde" un „Virus" dvēsele. „Aura Noir" radošā biogrāfija saistīta arī ar „Dødheimsgard", „Ulver", „Gorgoroth", „Dimmu Borgir", kā arī „Satyricon". Ir vērts pieminēt arī „Aura Noir" sadarbību ar slavenajiem „Darkthrone": šo grupu dalībnieki bieži pavīd viens otra ierakstos, tāpat viens otram ir sacerējuši dziesmu tekstus, bet „Darkthrone" piederošā mūzikas izdevniecība ir laidusi klajā „Aura Noir" albūmu.

Dzīves triecieni muzikālajai karjerai netraucē

Grupas ģitārista Aggressor nelaimes gadījums ir stāsts par uzņēmību, profesionalitāti un bezierunu uzticību smagajai mūzikai. Septiņus gadus atpakaļ Aggressor, tajā laikā „Aura Noir" bundzinieks, izkrita (bet varbūt izlēca?) no ceturtā stāva. Smagās traumas dēļ viņš pārtrauca radošo darbību, un pērn grupā atgriezās nevis kā bundzinieks, bet kā ģitārists. Aggressor, tāpat kā Apollyon, ir multi-instrumentālists, lieliski pārvalda ritma ģitāru, basģitāru, bungas, kā arī brīvi izpilda vokāla partijas.

Netradicionāls radošais process

Šobrīd „Aura Noir" ģitārists Blasphemer dzīvo Portugālē, un grupas biedrus bieži šķir liels attālums. Tomēr pieredzējušiem mūziķiem tas nav šķērslis – Blasphemer ieraksta savas ģitāras partijas un sūta tās draugiem uz Norvēģiju, kur mītošie Apollyon un Aggressor dodas kalnos un, smēlušies radošo enerģiju, rada nopietnu, bet tai pat laikā aiz nerva pavelkošu mūziku. Norvēģijas kalnos iedvesmu rod arī citi festivāla dalībnieki – „Kampfar" .

 

Festivāls „Devilstone" notiks šī gada Lietuvas kultūras galvaspilsētā Anikšķos 12.-15.jūlijā. Festivālā paredzētas 3 skatuves – metālmūzikas, rokmūzikas un skatuve, kas paredzēta improvizācijai, izglītojošām programmām un muzikālajiem eksperimentiem. Festivālā „Devilstone" bez jau minētajiem „Aura Noir" uzstāsies arī tādas zvaigznes kā „Anathema", „Alcest", „Truckfighters", „Lake Of Tears" un „Kampfar". Latviju pārstāvēs „Sanctimony" un „Soundarcade".

„Aura Noir" uzstāšanās festivālā "Devilstone" notiks ar Norvēģijas vēstniecības atbalstu.

Informācija par festivālu latviešu valodā: http://lv.devilstone.net

Foto: Norvēģu black/thrash metāla kolektīvs „Aura Noir". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV