Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Dzintaru koncertzāle gatavojas jaunajai koncertu sezonai

EasyGet.lv, 18.05.2012. 10:17

Piektdien, 1. jūnijā, plkst 19.00 Dzintaru koncertzālē, Turaidas ielā 1, Jūrmalā, Ziemeļu simfoniskais orķestris un diriģente Anu Tali atklās Dzintaru koncertzāles sezonu.

Kā katru gadu, lai kvalitatīvi un savlaicīgi sagatavotos koncertu sezonai, koncertzālē tiek veikta virkne saimniecisku darbu. Tiek uzlabots skatuves vizuālais un tehniskais stāvoklis, koncertzāles apkārtne un mākslinieku telpas.

Informējam plašsaziņas līdzekļus, ka vēl nesākoties koncertu sezonai atbildīgo personu uzraudzībā tika noņemti akustiskās skatuves griesti. Skatuves griestos izmantotie materiāli tiks notīrīti un pārbaudīti, lai tie atbilstu gan drošības, gan tehniskajiem standartiem un noteikumiem. Saistībā ar šiem darbiem tiek uzklausīts arī projektētāju un būvekspertu viedoklis par turpmāku skatuves griestu konstrukciju ekspluatāciju. Skatuves uzlabošanas darbi neietekmēs ne skatuves akustiku, ne vizuālo stāvokli, tāpēc atsevišķu mediju izplatītā informācija ir nepatiesa, un tikai vairo baumas un nekorektas informācijas izplatību iedzīvotāju vidū.

Dzintaru koncertzālē tiek domāts ne tikai par zāles viesiem, bet arī par māksliniekiem, tāpēc šobrīd tiek veikti dažādi kosmētiskie remontdarbi grimētavās, aizskatuves gaiteņos un mākslinieku atpūtas telpās. Dzintaru koncertzāles apkārtnē norit intensīvi apzaļumošanas darbi un tiek stādīti jauni apstādījumi, kas kā katru gadu iepriecinās gan zāles apmeklētājus, gan māksliniekus.

Vasaras koncertu sezonu Dzintaru koncertzālē šogad atklās Ziemeļu simfoniskais orķestris (Nordic Symphony Orchestra), kura sastāvā ir dalībnieki no desmit valstīm un šāds starptautisks kolektīvs apvieno simt augstākās profesionālās raudzes mūziķus diriģentes Anu Tali vadībā.

Dzintaru koncertzāles sezonas atklāšanas koncertu ar Jūrmalas pilsētas domes finansiālu atbalstu rīko SIA „Dzintaru koncertzāle" sadarbībā ar Ziemeļu Simfonisko orķestri. Biļetes uz atklāšanas koncertu ir iegādājamas Biļešu paradīzes mājas lapā www.bilesuparadize.lv un Biļešu paradīzes kasēs.

Papildus informācija mājas lapā www.dzk.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV