Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Ansambļi no visas Latvijas tiksies XVI Tautas mūzikas svētkos Kandavā

EasyGet.lv, 25.05.2012. 12:06

Tautas mūzikas ansambļi un kapelas no Latvijas novadiem 26. maijā pulcēsies gleznainajā Kandavas novadā. XVI Latvijas tautas mūzikas svētki iekļausies Kandavas novada svētku daudzveidīgajās norisēs, kuras ar šī gada tēmu „Tā nav dzīve, tas ir kino" atgādinās par daudzajām novadā uzņemtajām kinofilmām.

Kapelu muzicēšana nereti ir pielikusi nepieciešamo tautisko akcentu latviešu filmu skaņu celiņos. Kino zīmē izskanēs arī šo tautas mūzikas svētku programmas.

Rīta pusē kopā ar vietējiem amatierkolektīviem tautas mūzikas grupas pieskandinās jaunizbūvēto Kandavas promenādi un Matkules, Vānes, Zantes un Zemītes pagastus. Plkst. 15.30, iekļaujoties nākamo Dziesmu un deju svētku ieskaņu pasākumu ciklā, kolektīvi tiksies tautas mūzikas svētku koncertā Kandavas Bruņinieku pilskalnā.

Kā ierasts, Tautas mūzikas svētku programmu papildinās viesu kolektīvi. Lietuvu pārstāvēs Kretingas tautas mūzikas ansamblis „Lakštingelė", savukārt mūzikas grupa „Schweizer Alpenmusik" demonstrēs kalnu zemes Šveices neparastos skaņu rīkus – Vijoļcītaru, Mū-ģīgu, Hanoteri, Heksešītu, Švīcerērģeli, spēlējot tradiconālo mūziku – no liriskām dziesmām līdz līksmi pulsējošai deju mūzikai.

Svētkos piedalās: Bārbeles kapela „Savējie", Lauku kapela „Malta", Limbažu KN kapela „Labi, ka tā", Lizuma lauku kapela, Lubānas lauku kapela „Meldiņš", Rucavas lauku kapela „Paurupīte", Skrīveru MMS kapela „Sateka", Tukuma TMA „Danču spēle", „Hāgenskalna muzikanti", Ventspils blumīzeristi, TMA „Lakštingelė" no Lietuvas un Tautas mūzikas grupa „Schweizer Alpenmusik" no Šveices.

Tāpat 26. maijā nākamos Dziesmu un deju svētkus ieskandinās koru sadziedāšanās Preiļos, Kurzemes Dziesmu svētkos Saldū un Latvijas Senioru dziesmu un deju dienā Saulkrastos.

XVI Tautas mūzikas svētku rīko Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs un Kandavas novadas.

Svētki notiek ar lieldrauga Latvijas Dzelzceļa, kā arī Statoil Fuel & Retail Latvia un Sixt atbalstu.

Sekojiet Dziesmu un Deju svētkiem: facebook.com/Dziesmusvetki; draugiem.lv/dziesmusvetki/

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV