Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Lielās Sadziedāšanās koncertā izpildīs Zigmara Liepiņa dziesmas

EasyGet.lv, 29.05.2012. 14:27

3. jūnijā svētku „Lielmutis Fricis un Lielmute Marta" ietvaros Liepājas Jūrmalas parkā pulksten 16:00 notiks Lielās Sadziedāšanās koncerts, kurš veltīts komponista Zigmara Liepiņa 60 gadu jubilejai, informē LPPI "Kultūras pārvalde" Attīstības projektu vadītāja Krista Kalnarāja.
Lielās Sadziedāšanās koncertā izpildīs Zigmara Liepiņa dziesmas

Jau ceturto gadu svētku „Lielmutis Fricis un Lielmute Marta" laikā notiek koru un solistu sadziedāšanās koncerts, kurš katru gadu tiek veltīts kādam Latvijas komponistam. Šogad koncerts tiek veltīts Zigmara Liepiņa 60 gadu jubilejai un tajā, solisti kopā ar bērnu un jauniešu koriem, izpildīs Zigmara Liepiņa komponētās dziesmas.

Koncertā dziesmas izpildīs solisti Ivo Fomins, Ieva Dreimane, Līga Miteniece, Arturs Čukurs, Emīls Balceris un vairāk nekā 220 koristu no Liepājas un Liepājas apkārtnes – jauniešu koris „Liedags", Liepājas valsts 1. ģimnāzijas 7.-9. klašu koris, Liepājas Centra pamatskolas 5.- 6. klašu koris, DALP 5. vidusskolas, 6. vidusskolas, 8. vidusskolas, 10. vidusskolas un 15. vidusskolas 5.-9. klašu kori, Liepājas Centra pamatskolas, DALP 5. vidusskolas un Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas zēnu kori, Liepājas Bērnu un jauniešu centra kora studija, Nīcas vidusskolas 5.-9. klašu koris un Rucavas pamatskolas koris. Kā arī pavadošā grupa, kurā spēlēs mūziķi Māris Kupčs, Aivars Meijers, Jānis Strazds un Gundars Lintiņš.

Koncerta laikā tiks izpildītas tādas Zigmara Liepiņa dziesmas, kā „Svētī debesis šo zemi", „Mātes karogs", „Zibsnī zvaigznes", „Vienīgā", „Ceļojums", „Septītās debesis", „Ja tu man esi", „Vēl ir laiks" un citas komponista dziesmas, kuras diriģēs diriģenti Jēkabs Ozoliņš, Ilze Valce, Evija Goluba, Andris Mockus, Ilze Balode, Liene Ozola, Agita Čakša, Dzintra Meijere, Juris Ločmelis, Gunta Vite, Antra Berga, Iveta Logina, Ineta Kauliņa, Ilze Āboliņa, Līga Amerika – Ansiņa un kormeistare Sintija Pīrāga.

No 1. līdz 3. jūnijam Liepājā jau ceturto reizi notiks svētki visai ģimenei „Lielmutis Fricis un Lielmute Marta". Bērni un viņu vecāki varēs piedalīties radošās darbnīcās, sadziedāties ar lielo kori, sadejoties lielajā dejā, piedalīties lielajā gājienā, iet rotaļās un izpriecāties atrakcijās. Aktivitātes notiks gan Liepājas Rožu laukumā, gan Jūrmalas parkā trīs dienu garumā.

Visas aktivitātes svētku ietvaros būs bez maksas.

Vairāk informācijas par pasākumu un svētku programmu meklējiet interneta mājas lapā: www.liepajaskultura.lv

Foto: Komponists Zigmars Liepiņs. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV