Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Sākas ērģeļmūzikas koncertcikls "Mūzika dievnamam"

EasyGet.lv, 31.05.2012. 11:11

Svētdien 3. jūnijā, Liepājas Sv. Trīsvienības katredrālē skanējumu sāk koncertcikls "Mūzika dievnamam". Tas kļuvis par tradīciju pilsētas kultūras dzīvē un otro reizi norisināsies visas vasaras garumā, informē koncertcikla producents Gundars Venens.
Sākas ērģeļmūzikas koncertcikls "Mūzika dievnamam"

Koncertciklā no 3. jūnija līdz 26. augustam ērģelnieki uzstāsies ik svētdienu plkst. 18.00. Ieeja par ziedojumiem instrumenta un dievnama restaurācijai.

Šogad muzicēs Inga Sarkane, Larisa Carjkova, Kristīne Adamaite, Līga Pūķe, Jūlija Bujanovaite (Lietuva), Jevgeņija Ļisicina, Diāna Jaunzeme, Aivars Kalējs un soprāns Endija Rezgale, Jolanta Barinska, Ilze Reine, Līga Auguste un Rafaels Nigburs (Vācija). Vasaras koncertu sēriju noslēgs jaunā māksliniece Liena Andreta Kalnciema.

13 koncertu ciklu 3. jūnijā ievadīs ērģelnieks Jānis Pelše no Rīgas. Viņš studējis Latvijas Mūzikas akadēmijā pie prof. Vitas Klanciemas un 2005. gadā ieguvis Maģistra grādu ērģeļspēlē. Meistarību papildinājis Lēfstabrukas un Zalcgiteres-Ringelhaimas ērģeļakadēmijās, kā arī Hamurgas Mūzikas un teātra augstskolā.

Jānis Pelše uzstājies ar solokoncertiem Rīgas Domā, Sv. Jāņa baznīcā, Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē un citās Latvijas baznīcās. Muzicējis Zviedrijā, Somijā, Igaunijā, Krievijā, Vācijā un Lietuvā.

Ar mūziķiem Alisi Jušku un Aināru Paukšēnu nodibinājis radošo apvienību Taureņi debesīm un regulāri sniedz baroka mūzikas koncertus visā Latvijā.

Jaunais mūziķis ir arī liels ērģeļu uzbūves izzinātājs. Mācījies Alvja Melbārža mūzikas instrumentu darbnīcā un piedalījies ērģeļu apkopes un remontdarbos daudzās Latvijas baznīcās.

Arī šogad koncertcikla norisi finansiāli atbalsta Liepājas Kultūras pārvalde un Kultūrkapitāla fonds, informatīvi - Latvijas radio.

Foto: Ērģelnieks Jānis Pelše. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV