Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Akadēmiskais koris Latvija aicina uz Jāņu ielīgošanu

EasyGet.lv, 02.06.2012. 19:05

Valsts Akadēmiskais koris Latvija, turpinot savas 70 gadu jubilejas svinības, 7. jūnijā no pulksten 18 aicina uz Dienas Ābeļdārzu.
Akadēmiskais koris Latvija aicina uz Jāņu ielīgošanu

«Šķiet, šobrīd nav tāda kormūzikas repertuāra, kas Latvijai nebūtu pa spēkam, iespējams, retāk atskaņotas, taču skaistas un ievērību pelnījušas ir mūsu līgo dziesmas latviešu (un ne tikai) komponistu apdarēs jauktajam korim,» saka kora producente Ieva Vītiņa.

Līdzās daudzajām līgošanas tradīcijām Dienas Ābeļdārzs un koris Latvija vēlas atgādināt par šīm dziesmām. Māra Sirmā vadībā koris Latvija izdziedās latviešu līgo dziesmas, tautas dziesmu apdares un oriģinālkompozīcijas, tām mijoties ar vēsturiskiem kora Latvija ierakstiem no Latvijas Radio fonotēkas.

Ar interesantiem faktiem par kora Latvija rašanos un vēsturi iepazīstinās Kultūras Dienas mūzikas apskatniece Inese Lūsiņa.

Valsts Akadēmisko kori Latvija jubilejā sveic Valmiermuižas alus.

Izdevniecība Dienas Grāmata piedāvās papildināt savus grāmatu plauktus ar aizraujošu un kvalitatīvu lasāmvielu.

Ieeja - bez maksas.

Foto: Valsts Akadēmiskais koris Latvija. Foto (c) Ansis Starks

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV