Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Pūtēju orķestris „Jūrmala" aicina uz koncertuzvedumu „Brodvejā"

EasyGet.lv, 05.06.2012. 13:10 | komentāri (1)

10. jūnijā plkst. 17.00 uz Kauguru kultūras nama skatuves pirmo reizi apvienosies pūtēju orķestris „Jūrmala", Jauktais koris „Jūrmala" un džeza vokālais ansamblis „The Quinters", lai kopā ar Jūrmalas pilsētas teātri radītu Brodvejas cienīgu koncertuzvedumu, informē koncerta koordinatori Timurs Tomsons un Dace Narubina.

Koncertuzvedumā „Brodvejā" tiks atskaņoti skaņdarbi gan no tādiem zināmiem ASV mūzikliem, kā „Kaķi", „Čikāga", „Mūzikas Skaņas", gan būs iespēja dzirdēt ievērojamu džeza leģendu skaņdarbus jauno latviešu komponistu – Armanda Aleksandravičus, Emīla Rusova un Viestura Ozola aranžijās. Koncerta idejas autori, veidojot šo uzvedumu, vēlas Jūrmalas iedzīvotājiem un viesiem sniegt iespēju populāru pasaules mūziku iepazīt Jūrmalas mūziķu un aktieru interpretācijā.

Pūtēju orķestra „Jūrmala" diriģente Māra Zandersone atzīst: „Es patiesi priecājos, ka strādājam kopā, sadarbība var būt iniciators jauniem interesantiem projektiem, kas bagātinātu pilsētas kultūras vidi. Vienas pilsētas kolektīviem noteikti jāapvienojas biežāk, lai kopīgiem spēkiem viens otru papildinātu."

Pūtēju orķestris „Jūrmala", Jūrmalas pilsētas jauktais koris un Jūrmalas pilsētas teātris ir pašu jūrmalnieku veidoti kolektīvi, kas padara pilsētas dzīvi krāsaināku. Šie kolektīvi – piedalās Dziesmu un deju svētkos, pilsētas nozīmīgākajos pasākumos, kā arī uzstājas citviet Latvijā.

Džeza vokālo ansambli „The Quinters" veido 4 mūziķi - Inese Bērziņa, Ilmārs Šterns, Monta Tupčijenko, Miks Brasliņš. Grupa izveidota pavisam nesen – 2011. gada novembrī, bet tās dalībnieki mūzikas lauciņā nav iesācēji. „The Quinters" pārstāvētie mūzikas žanri ir džezs un popmūzika. Visi dalībnieki dzied un paši nodrošina instrumentālo pavadījumu, spēlējot klavieres, ģitāru un citus instrumentus. Džeza grupa jau ir muzicējusi kopā ar pūtēju orķestri „Jūrmala" šīs sezonas Ziemassvētku koncertā.

Pateicoties Jūrmalas Domes atblastam, ieeja koncertuzvedumā „Brodvejā" ir bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV