Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Deivida Bovija alter ego Zigijam Stārdastam šodien - 40

EasyGet.lv, 06.06.2012. 13:13

Šodien, 6. jūnijā, aprit 40 gadu, kopš izdots viens no leģendārākajiem rokmūzikas albumiem - Deivida Bovija "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars".
Deivida Bovija alter ego Zigijam Stārdastam šodien - 40

"The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars" bija Bovija piektais albums, un ar to viņš pieteica savu slavenāko skatuves alter ego - Zigiju Zvaigžņputekli, atnācēju no Marsa, kurš Zemei atnesis vēsti par pasaules galu. Albums, kuram bija milzīga ietekme gan uz savas, gan nākamo paaudžu mūziku, Boviju padarīja par klasiķi un joprojām neiztrūkstoši tiek minēts aptaujās par rokenrola izcilākajiem sasniegumiem.

Kā grāmatā "101 mūzikas albums vērtīgai kolekcijai" raksta Klāss Vāvere: "Nav pārspīlēts teikt, ka pēc šī Bovija albuma ne tikai pusaudžu mūzika, bet arī paši pusaudži kļuva citādi, - un, protams, no citādiem pusaudžiem izaug citādi pieaugušie. Vārdu sakot, bez Ziggy Stardust viss būtu citādāk."

Godinot revolucionārā albuma četrdesmitgadi, klajā laists jauns CD un vinila LP izdevums, kas jau no 7. jūnija būs pieejams veikalā Upe.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV