Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija" Rīgas Festivālā atskaņos Georga Pelēča mūziku

EasyGet.lv, 12.06.2012. 11:05

Rīgas Festivāla ietvaros, 19. jūnijā Rīgas Sv. Pētera baznīcā plkst. 22.00 notiks īpašs koncerts, kas veltīts latviešu komponista Georga Pelēča 65. jubilejai, informē Valsts Akadēmiskā kora „Latvija" producente Ieva Vītiņa.
Valsts Akadēmiskais koris „Latvija" Rīgas Festivālā atskaņos Georga Pelēča mūziku

Georga Pelēča mūziku atskaņos Valsts Akadēmiskais koris „Latvija" un kora mākslinieciskais vadītājs, diriģents Māris Sirmais.

Programmā iekļauti vairāki īpaši Pelēča opusi jauktajam korim, tostarp smalkais un apcerīgais cikls "Pēc vienkāršības noilgojies prāts" ar Jāņa Sirmbārža dzeju un vairāki psalmi no Deviņpadsmitās psalmsimfonijam jauktajam korim.

Georgs Pelēcis ir īpašs tēls Latvijas mūzikā. Viņa vārds, lai arī nav plaši pazīstams un populārs, ir tālu izdaudzināts visā pasaulē. Pelēča mūzikas dzidrumu un tonalitāti mīl un ciena melomāni daudzviet. Komponista mūziku bieži pasaules koncertzāles atskaņojis Gidons Krēmers. Kormūzikas opusus pasūtina starptautiski festivāli. Koris „Latvija" savā koncertprogrammā ik pa laikam ir iekļāvis brīnišķīgus G. Pelēča kormūzikas darbus. Jāpiebilst, ka Pelēcis ir paveicis unikālu lietu Latvijas mūzikas kontekstā – radījis mūziku visiem 150 psalmiem.

Koncerts ar nolūku iecerēts plkst. 22.00. Tad jau pierimuši dienas trokšņi un steiga, prāts nomierinājies, un ikvienam klausītājam būs iespēja ļauties gaišām un meditatīvām Georga Pelēča mūzikas noskaņām sveču gaismā naksnīgajā Pēterbaznīcā.

Biļetes pieejamas „Biļešu Paradīzes" kasēs visā Latvijā un http://www.bilesuparadize.lv/events/perf/5138

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV