Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Kori "Austrums" un „Blagovest" aicina uz garīgās mūzikas koncertu

EasyGet.lv, 12.06.2012. 15:56

Rīgas pareizticīgo kamerkoris „Blagovest" mākslinieciskā vadītāja Aleksandra Brandava un Rīgas Latviešu biedrības kamerkoris "Austrums" mākslinieciskā vadītāja Ārija Šķepasta vadībā 15. jūnijā plkst. 19.00. Ave Sol koncertzālē sniegs garīgās mūzikas koncertu, informē kamerkora "Austrums" prezidente Evija Lipiņa.

Koncerta programmā skanēs dažādu laikmetu un tautu komponistu garīgā mūzika - kamerkora "Austrums" izpildījumā dzirdēsim Ingmāra Zemzara, Arvo Perta un Gregorio Allegri skaņdarbus. Rīgas pareizticīgo kamerkora „Blagovest" izpildījumā skanēs Georgija Sviridova, Pāvela Česnokova kā arī citu krievu autoru darbi. Koncerta noslēgumā Džuzepes Sarti, Džona Tavenera, Alfrēda Šnitkes un Georgija Sviridova darbus dzirdēsim abu koru kopējā izpildījumā.

Pēdējos gados kamerkorim "Austrums" arvien biežāk bijusi iespēja veidot saikni ar krievvalodīgu auditoriju un kolektīviem. Pēc Grand Prix iegūšanas 2004.gadā starptautiskā koru konkursā Daugavpilī, koris līdz šim brīdim vairākkārt viesojies Maskavā starptautiskos festivālos un konkursos, iegūstot augstāko vērtējumu. Arī šā gada maijā „Austrums", kā pirmais koris no Latvijas, piedalījās prestižajā Maskavas Lieldienu festivālā (Московский Пасхальный фестиваль), kas desmit gadu laikā kļuvis par lielāko muzikālo notikumu Maskavas kultūras dzīvē. Koris vairākkārt ir apvienojies muzikālos projektos ar Maskavas latviešu kori, savukārt Latvijā, sadarbībā ar Daugavpils koriem, „Austrums" 2010.gadā sagatavoja īpašu koncertprogrammu, veltītu Georgija Sviridova retāk atskaņotajiem darbiem – lūgšanām un garīgajiem dziedājumiem -, tādejādi caur kopīgu mākslas pārdzīvojumu tiecoties uz savstarpēju integrāciju.

"Šī ir pirmā koru "Austrums" un „Blagovest" sadarbība un gribētos cerēt, kā tā pāraugs ikgadejā tradīcijā, apvienojoties dziesmā arvien jauniem un interesantiem projektiem," norāda Evija Lipiņa.

Papildu informācija: www.korisaustrums.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV