Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Koris "Sōla" piedāvā Pasaules koru olimpiādes programmu un noslēdz sezonu

EasyGet.lv, 14.06.2012. 09:07

Sestdien, 16. jūnijā, plkst. 18.00 Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris "Sōla" aicina uz sezonas noslēguma koncertu "Ar saulītes vainadziņ'" Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā, informē kora "Sōla" pārstāve Ilze Tormane. Koncerta viesi būs Gēteborgas universitātes koris "Unikorus".
Koris "Sōla" piedāvā Pasaules koru olimpiādes programmu un noslēdz sezonu

"13. sezona korim ir bijusi dažādiem notikumiem bagāta. Šajā sezonā "Sōla" katru mēnesi sniegusi vismaz vienu koncertu, tostarp sadarbojoties arī ar citiem jauktajiem koriem un solomāksliniekiem. Esam piedalījušies arī vairākos labdarības pasākumos. Šobrīd aktīvi plānojam nākamo kora sezonu, tomēr vēl pāris darbiņu jāpadara šajā sezonā - noslēguma koncerts, muzikāls sveiciens Kultūras akadēmijas absolventiem, viesošanās Mežciema pansionātā un došanās uz Pasaules koru olimpiādi. Nākamo sezonu sāksim jau augusta vidū, piedaloties "Rīgai 811" svētku koncertā un pēc tam dodoties uz ikgadējo kora nometni." - kora mākslinieciskais vadītājs Kaspars Ādamsons.

16. jūnijā "Sōla" ne tikai noslēgs sezonu, bet arī prezentēs savu Pasaules koru olimpiādes repertuāru un izpildīs latviešu tautas mūziku, sakrālo mūziku, kā arī dažādu latviešu un ārzemju komponistu oriģināldarbus. Ieejas maksa - 2 LVL.

Šogad no 4.jūlija līdz 14.jūlijam vairāk nekā 15 000 dalībnieku no 75 pasaules valstīm pulcēsies Pasaules koru olimpiādē Sinsinati (Cincinnati ASV), kur 370 kori sacentīsies 23 dažādās kategorijās. "Sōla" turp dosies jūlija sākumā un kā vienīgais koris no Latvijas piedalīsies trijās konkursa kategorijās, kā arī svētku koncertā Musica Sacra. Turklāt koris būs arī Rīgas kā 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas vēstnesis un piedalīsies vairākos Rīgu un Latviju reprezentējošos pasākumos. Pasaules koru Olimpiāde ir vērienīgākais pasākums, kurā kormūzikas autoritātes no visas pasaules apvienojas, lai godātu un popularizētu katras valsts kormūzikas tradīcijas.

Koris "Sōla" ir dibināts 1998. gadā, un to vada kora mākslinieciskais vadītājs Kaspars Ādamsons. "Sōla" ir viens no pēdējos piecos gados augstāk vērtētajiem latviešu amatieru kolektīviem un ir saņēmis atzinību par savu muzikālo izpildījumu ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās robežām. Šogad koris ieguva 3. vietu ikgadējā Rīgas jaukto koru tarifikācijas skatē.

Foto: Koris "Sōla". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV