Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Rīgas Ritmi 2012 piedāvās plašu programmu no džeza līdz pasaules mūzikai

EasyGet.lv, 14.06.2012. 13:44

No 4. līdz 7. jūlijam jau 12. gadu norisināsies mūzikas festivāls „Rīga Ritmi". Šogad Rīgas Kongresu namā trīs vakarus pēc kārtas tiks piedāvāti dubultkoncerti: 5. jūlijā uzstāsies Nils Wogram Nostalgia Trio un viena no spilgtākajām mūsdienu pianistēm pasaulē – Hiromi, 6. jūlijā koncertēs Antonio Ciacca Quintet un Argentīnas tango grupa Astillero, bet 7. jūlijā Rīgas Kongresu namā muzicēs Viktors Beilijs kopā ar City Jazz Big Band un vakara otrajā daļā uzstāsies viena no Spānijas ekstravagantākajām dziedātājām Buika, trešdien, 13. jūnijā, restorāna „Kaļķu vārti" klubā festivāla „Rīgas Ritmi 2012" notiekošajā preses konferencē vēstīja festivāla organizatori.
Rīgas Ritmi 2012 piedāvās plašu programmu no džeza līdz pasaules mūzikai

Galerijas:

Arī šovasar festivāls piedāvā iespēju baudīt bezmaksas koncertus brīvdabas atpūtas parkā "Egle" un Origo Summer Stage, mājīgākas atmosfēras koncerti būs pieejami klubā "Artelis", kurā pēc koncertiem notiks arī mūziķu improvizētā saspēle jeb "jam session". Uz šīm skatuvēm būs iespējams dzirdēt afrikāņu skaņu piestrāvoto džeza trio Sawadu, igauņu džeza dziedātāju Sofia Rubina kopā ar internacionālo Carl Winther Trio, koklētājas Laimas Jansones Trio un daudzus citus.

Festivāls „Rīgas ritmi" piedāvā ne tikai koncertus. Jau 16 gadu norisināsies meistarklases, dodot iespēju jaunajiem latviešu mūziķiem papildināt zināšanas pie ārvalstu ekspertiem. Meistarklases paredzētas gan talantīgiem mūziķiem, gan zinātkāriem interesentiem, tām vēl var pieteikties līdz jūnija beigām.

Jau sešus gadus festivāls piedāvā Showcase programmu, kuras mērķis ir iepazīstināt ārzemju producentus, festivālu rīkotājus un menedžerus ar Latvijas džeza, improvizācijas un pasaules mūzikas izpildītājiem. Šis ir veids, kā Latvijas mūziķi var sevi popularizēt, gūstot jaunus sadarbības partnerus. Šogad festivāla Showcase programmu apmeklēs mūzikas eksperti no ASV, Īrijas, Izraēlas, Lielbritānijas, Beļģijas, Somijas un Itālijas.

Konferencē piedalījās festivāla mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns, direktore Diāna Briežkalne, Tele2 valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs, Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, mūziķe Laima Jansone un festivāla Showcase programmas vadītāja Laima Skrūdere.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz festivāla koncertiem var iegādāties „Biļešu servisa" kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv

Sīkāku informāciju par festivālu meklējiet: www.rigasritmi.lv

Foto: Festivāla Rīgas Ritmi 2012 preses konference. Foto (c) Vladislavs Punculs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV