Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Rīgā uzstāsies grupa Ancher no Itālijas

EasyGet.lv, 15.06.2012. 09:43 | komentāri (2)

Zaļi domājošā grupa Ancher Baltijas tūres ietvaros 26. jūnijā koncertēs DAD cafe.
Rīgā uzstāsies grupa Ancher no Itālijas

Grupa Ancher dibināta 2005. gadā Veronā, Itālijā. Grupas instrumentāriju veido divas elektriskās ģitāras un bungu komplekts. Sevišķu noskaņu uzbur ģitāru arpēdžiju sakausējums ar „melodiskām" bungām popa/post-roka ievirzē.

Jau gadu vēlāk, 2006. gadā, Ancher tika pamanīta kā daudzsološa grupa, un tika uzaicināta spēlēt Greenfly festivālā līdzās tādai starptautiski atzītai indīpop grupai kā Calla (ASV, Ņujorka).

Laika gaitā grupas skanējums ir bagātinājies, papildinot to ar klavieru, bandžo, flautas, trompetes un stīgu instrumentu, kā arī citām skaņām. Īpašu krāsu rada itāļu valodas izmantojums vokālajās partijās.

2009. gadā grupa nāca klajā ar 45 min garu videokoncertu, kas veltīts tradīcijai dzīvot kalnos. Šis multimediālais opuss tika prezentēts Lessinia filmu festivāla atklāšanas naktī (Filmfestival della Lessinia 2009). 2011. gada 11. novembrī dienas gaismu ieraudzīja grupas albums "Verdelegno" (Zaļais koks). Albuma noformējums ir īsts manufaktūras paraugs, jo grupas dalībnieki to paši savām rokām veidojuši kalnu namiņa laboratorijā: disks ievietots no koka veidotā ietvarā, un viss tajā atrodamais ir veidots ar rokām. Pēc vairākiem albuma prezentācijas koncertiem Itālijā Ancher 2012. gada vasarā turpina koncertturneju pa Ziemeļeiropas valstīm, 26. jūnijā uzstājoties DAD cafe Rīgā.

Foto: Grupa Ancher. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV