Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Koncertciklā „Mūzika dievnamam" uzstāsies ērģelniece Larisa Carjkova

EasyGet.lv, 15.06.2012. 12:43

17. jūnijā plkst. 18.00 Liepājas Sv. Trīsvienības katredrālē koncertciklā „Mūzika dievnamam" uzstāsies ērģelniece Larisa Carjkova.
Koncertciklā „Mūzika dievnamam" uzstāsies ērģelniece Larisa Carjkova

Koncerta programmā skanēs Džirolomo Freskobaldi (Girolamo Frescobaldi, 1583 – 1643) Toccata nona (Pirmā burtnīca), Sezāra Franka (César Franck, 1822 – 1890) Prelūdija, fūga un variācija (si monorā, op.18), Johana Sebastiana Baha (J.S.Bach,1685 – 1750) Super Trio "Allein Gott in der Höh Sei Ehr" , Luisa Vjernsa(Louis Vierne, 1870 – 1937) Vestminsteres zvani.

Larisas Carjkovas (1981) sniegums skanējis Rīgas Doma koncertos, ikgadējās Saulkrastu ērģeļmūzikas dienās, kā arī koncertos ārpus Latvijas.

Šobrīd ērģeļmūzika kļuvusi par Larisas Carjkovas nozīmīgu dzīves sastāvdaļu, bet bērnībā viņas mūzikas gaitas sākās ar klavierspēles apguvi. Pēc J.Ivanova Rēzeknes mūzikas koledžas absolvēšanas viņa iestājās J. Vītola Mūzikas akadēmijā doc. Jura Žvikova speciālajā klavieru klasē, iegūstot bakalaura grādu.

Tomēr mīlestība uz ērģelēm ņēma virsroku un 2009. gadā Larisa absolvē prof. Tālivalda Dekšņa ērģeļklasi. Seko meistarklases akadēmijās Zviedrijā, Vācijā, Krievijā, bet jo īpaši atzīmējamas pilnveidojošās studijas pie ievērojamā vācu profesora Ludgera Lomana, ko liepājnieki ir dzirdējuši šeit Trīsvienības katedrālē ērģeļmūzikas festivāla koncertā.

Ikdienā L. Carjkova darbojas mūzikas pedagoģijas jomā, strādājot par klavierspēles pedagogu un koncertmeistaru Pāvula Jurjāna mūzikas skolā.
Bet Larisai ir patiesa vēlme popularizēt ērģeļspēles kultūru un pievērst uzmanību ērģeļu stāvoklim Latgales beznīcās un tāpēc kopā ar citiem entuziastiem nu jau trešo gadu organizē Latgales ērģeļu dienas.

Ieeja koncertā par ziedojumiem instrumenta un dievnama restaurācijai.

Foto: Ērģelniece Larisa Carjkova. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV